fbpx

Klassiska rätter på veganskt vis

Förbeställ signerat ex!

Hörrni! Nu är den här! Min tredje kokbok efter Vegansk Husmanskost och Vego i Världsklass! :O Eller, ja egentligen är det min sjätte om man räknar in Jävligt God BBQ, Jävligt Husman och Bloody Good BBQ som vi släppte på eget förlag once back in the days.

Från och med idag kan ni förbeställa den signerad på Bokus.com för 229 kronor. De har dessutom ett riktigt pangpris på Vegansk Husmanskost hela sommaren, bara 149:-! Så om du inte har köpt den redan är det ett sjukt bra tillfälle att passa på. Klassiska Rätter kommer ut i handeln 22 september och om du köper den förhandsbokad och signerad kommer du få den i lådan samma dag som den släpps.

Bilderna i boken är fotograferade av fantastiska Stefan Wettainen som också fotograferade Vego i Världsklass och formgiven av geniale Pär Wickholm som också formgav Vegansk Husmanskost.

På många sätt och vis är ”Klassiska Rätter På Veganskt Vis: Hållbara recept på maten du inte kan vara utan”, som hela titeln lyder, nog den absolut bästa representanten för Jävligt Gott som helhet hittills. Det är några av de absolut populäraste recepten från bloggen, kombinerade med mina egna favoriter och ett gäng helt nya recept.

Gemensamt har de att de alla visar upp hur fantastiskt enkelt och gott livet kan vara om vi bara går med på den enkla idén om att vi kan göra maten vi älskar bättre. Du måste inte börja äta något helt annat bara för att du vill äta hållbarare. Du kan ta de klassiska rätter vi alla älskar och helt enkelt göra om dem på veganskt vis, garanterat jävligt gott!

I den här boken hittar du ett drygt femtiotal rätter som du kommer känna igen från världens alla hörn. Det är sushi, ramen och teriyaki från Japan. Carnitas, Tacos Al Pastor och enchilads från Mexico. Burgare, mac and cheese och chiligryta från USA. Bratwurst och gulasch från centraleuropa. Boeuf, löksoppa och bouillabaise från Frankrike. Dan Dan nudlar, mapu dofu, gröncurry, pad thai och vårrullar från sydostasien och Sichuan. Och sjukt mycket mer!

Boken avslutas också med ett kapitel där jag delar med mig av ca 20 av mina absolut bästa tillbehör, såser och röror. Så boken har faktiskt snarare 70 recept, om man räknar in alla godbitar som vegansk fetaost, vegansk bearnaissås, chapati, tsatsiki, remouladssås och en massa mer.

Och det är inte allt! Genom hela boken har jag delat upp ett antal texter där jag möter och besvarar några av de vanligaste farhågorna och myterna om vego. Kan man äta vego och träna? Varför ska det egentligen se ut som kött? Vi har ju alltid ätit kött? Får man i sig allt man behöver? Varför borde man äta vego, och kanske viktigast av allt: Hur kommer man igång med att börja äta mer vego?

Alla recept är dessutom klimatberäknade av grymma Klimato!

Så allt som allt skulle jag säga detta är the one vegan book to end them all! Ingen ska någonsin kunna säga att ”jag inte kan tänka mig att äta veganskt för att jag skulle sakna XXX så mycket”.

För en sak vill jag verkligen göra tydligt. Det är otroligt viktigt att förstå och inse att bara för att du börjar äta mindre kött och mer vego så behöver du absolut inte ge upp maten du älskar. Du behöver inte bli någon annan eller förändra dina traditioner i grunden. Det enda som krävs är att vi byter ut ett par ohållbara och inte så djurvänliga råvaror mot andra som är bättre både för dig, för djuren och inte minst för planeten vi bor på.

Jag hoppas att du vill förboka boken, som kommer ut 21 september 2020! Om du förbokar den så får du den både signerad och hjälper mig att visa bokhandlar och nätbutiker runt om i landet att det finns efterfrågan på boken så vi får bättre push när boken kommer ut i butik i höst.

Tack, ni är bäst. Det är tack vare er som jag kan göra allt detta och som vi tillsammans kan visa fler hur gott och enkelt det kan vara att äta veganskt. Jävligt Gott!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Hållbarhet, Kokböcker, Media, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!