fbpx

Krämig grönsakssoppa

med saffran och Aito Oat Cuisine

Hej!

Hörrni, snart är det påsk! Och trots Coronakarantänen så börjar det faktiskt bli vår. Jag satt nyss ute i solen och det var VARMT. Fåglarna sjunger och folk går omkring utan jackor utanför när jag skriver det här. Buskarna knoppas och alltså, det är vår!

Jag är så sjukt tacksam för den saken. Jag har själv varit förkyld i typ fem veckor i streck nu och är verkligen inte en vinterperson. När påsken och våren kommer är det som att någonting vecklas ut inom mig och jag helt enkelt bara blir liiiite mer mig själv än jag varit hela vintern. Jag blir helt enkelt fan bara glad. Det känns fint!

Vilket verkligen gjorde att det kändes klockrent när Aito, den finska producenten av havrebaserade produkter, hörde av sig och frågade om inte jag ville göra ett recept inom ramen för deras kampanj ”En kärlekshistoria med naturen”. För vad är inte våren? Det är liv som spirar och människor som tinar upp. Det för mig är verkligen ett tecken om något på hur otroligt stor påverkan naturen har på oss. Vi blir glada när den mår bra och vaknar till liv.

Så för att fira det har jag gjort något som jag tycker på många sätt och vis symboliserar det här, och påsken som kommer här om bara någon vecka. En riktigt krämig och mustig grönsakssoppa fylld med havrematlagningsprodukt, saffran, vitt vin och tomat, samt kryddad med timjan, vitlök och dill. Påskgult, mättande och fyllt av vitaminer och energi!

Det är förresten verkligen så enkelt att göra en rätt som den här annars klassiska fisksoppekombon växtbaserad. En variation av grönsaker och baljväxter ger en härlig konsistens, Aito Oat Cuisine är minst lika krämig och god som sin animaliske gräddlike och med något ark norialger i grytan så får du dessutom till där den smarriga hinten av hav som man förväntar sig från den här smakombinationen annars.

Ni måste testa! Det är sjukt enkelt.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med saffran och havregrädde
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!