Hej!
Hoppas allt är fint med er! 🙂
Tanken med den här rätten var att veganisera skolans klassiska ost och skinksås, fast så klart med en egen liten twist. Osten ersätts med vitlök, ljus sojasås och näringsjäst som ger en riktigt god umamismak, och istället för vanlig grädde använder jag havregrädde. Ju mer grädde desto krämigare slutresultat, så det är egentligen bara ditt eget samvete som sätter gränsen 😉 Blir såsen för såsig så kan du reda den med lite mjöl och vatten precis i slutet innan du häller ner pastan.
Tricket för att få till bäst smak och konsistens i svampen är att skära den i små bitar och sedan torrsteka tills all vätska släpper och svampen börjar få färg. Det ger dig en fast konsistens och en god så kallad ”maillardeffekt”, dvs knaperstekning på svampen som har en massa god smak. Ha sedan i olja och lök och stek tillsammans med den knaperstekta svampen på lägre värme tills löken blir mjuk så inte den också knapersteks.
Det här borde rimligtvis vara den perfekta rätten för att vända över alla svampskeptiker hemma i familjen! Ärtorna gör såsen riktigt söt och god, utan att tumma på nyttigheten. Perfekt för barn, stora som små 😉
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂