fbpx

Krämig pasta med veganskt bacon

och soltorkade tomater

I samarbete med Planti

Hej vänner! Jag hoppas allt är fint med er! Med mig är det faktiskt riktigt bra just nu. Jag har kommit igång med träningen. Det är sommar och sol. Snart är det semester, och jag ska verkligen ta mig en lång jävla sommarledighet den här sommaren.

Inget ont som inte har något gott med sig, men jag har haft det lite segt med säljet det senaste halvåret då jag testat lite olika lösningar, och ovanpå det så har vi ju corona. Så jag har väldigt lite jobb att göra mellan midsommar och skolstarten. Men, det brukar lösa sig sånt där! Jag har ju jobbat med det här i fyra och ett halvt år nu, och är det något jag vet vid det här laget är att det bara är att mätta magen efter matsäcken och lita på att det kommer att lösa sig. För det gör det faktiskt. Gör du bra saker så kommer bra saker att hända dig.

Så nu ska jag njuta av en lång och fantastiskt ledig semester! Det är full rulle in i kaklet och sedan blir det nästan sju veckors lov! Hur fantastiskt är inte det? Så klart kommer jag att skriva nya recept och posta regelbundet på Instagram, men jag kommer göra det från stugan. Så. Jävla. Nice.

Men som sagt, jobbet är inte slut ännu, och juni har visat sig bli en riktigt fantastiskt jobbmånad den med! Inte minst för att jag och Planti teamat upp för att riktigt FROSSA i pasta tillsammans med er! Förra veckan bjöd jag på ett superenkelt och krämigt pasta med tomatsåsrecept, och denna vecka kommer jag bjuda på en riktig barndomsklassiker – pasta med creme fraiche och bacon!

Jag vill börja med att understryka att detta INTE är en pasta carbonara. Den försöker inte ens vara det. Om ni vill ha ett veganskt recept på pasta carbonara som faktiskt försöker vara pasta carbonara så ska ni spana in det här! Det är jävligt gott, och någonting helt annat.

DET HÄR är en återskapelse av en av mina gymnasieårs favoriträtter som jag brukade göra hemma när jag precis började lära mig laga mat, och ännu inte hade blivit vegetarian.

Jag stekte helt enkelt bacon i småbitar med svartpeppar och så rörde jag ner en burk creme fraiche, lite vatten och lät koka och serverade det med pasta. Det är superenkelt, och fruktansvärt gött i all sin enkelhet. Det var någonting särskilt med creme fraichens syra och baconets flott och rökighet som verkligen gjorde det särdeles svulligt.

Jag har dock aldrig riktigt lyckats återskapa det där smakminnet förren nu med Plantis Cooking Fraiche som faktiskt har rätt krämighet och syra för att balansera fejkonets fett och rökighet. Jag kunde heller inte riktigt hålla mig från att vara lite vuxen och slänga i lite soltorkade tomater, spenat och vitlök också. Cooking Fraichen gör i övrigt jobbet, såsen blir sjukt krämig så man glömmer direkt bort att det här är 100 % växtbaserat.

Du kan också med fördel justera syran med lite citron i slutet om du inte tycker att det blir syrligt nog, det är mest en smaksak! Jag gör också mitt eget facon här, men du kan skippa tofun, sojan, sirapen och rökaromen och köra med valfritt köpefejkon om du vill. Men det här blir snäppet godare om du frågar mig! Rökarom hittar du i de vanliga mataffärerna vid chilisåserna. Jag använder mig av ett märke som heter Liquid Smoke!

Nyttig vegomat kan du titta åt ett annat håll för. Här kör vi all in på göttighet. 😉

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

och Soltorkade Tomater

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!