fbpx

Krämig vegansk salsicciapasta

med karl johansvamp och rosmarin

Hej vänner!

Hoppas att allt är fint med er! Här kommer ett riktigt smarrigt och lite annorlunda pastarecept, som jag är säker på att ni kommer att älska.

Det kommer ursprungligen från en kokbok jag köpte för många år sedan som heter ”Gino’s pasta” och är verkligen ingen veganbok. Det är någon italiensk lirare som dock lagar alla möjliga sorters klassiska pastarätter, med få enkla ingredienser som alla ser riktigt smarriga ut. Flertalet av rätterna är ju dock väldigt beroende av råvaror som består av kött eller ost. Som denna då, som då använder klassisk italiensk salsicciakorv där skinnet tas bort och du bara använder själva fyllningen av korven som färs i pastarätten.

När Kockens Kryddor frågade om jag ville göra några rätter med deras olika kryddor så funderade jag på vilka rätter jag kunde komma på som tydligt var beroende av just kryddorna för att komma till sin rätt, och inte bara bra råvaror. Och då kom jag att tänka på det här receptet och just den italienska korven salsiccia, som är en fläskkorv som vanligtvis kryddas med fänkål, vitlök, vitt eller rött vin och lite olika örtkryddor, ofta typ timjan, rosmarin och salvia. Det kändes perfekt!

Men det visade sig vara lite svårt att hitta det rätta substitutet för själva korvköttet. Jag ville ha något som gav den där blandade chunky texturen som grovmalen korvmassa har, och som lätt gick att krydda. Efter ett misslyckat försök med halvmosade bönor (som blev väldigt grötigt) så landade jag till slut i att använda hackade ”köttiga” vegoburgare. Jag är ganska säker på att det går lika bra att använda vanlig formbar färs som du först steker i lite större chunks också. Det gav rätt konsistens, framförallt när man hackade dem och mosade några av dem i mindre bitar i pannan.

Jag testade också att först blanda färsen med kryddorna, men då blev det för finfördelat, du vill ha ett gäng lite större bitar med vegokött som ger rätt tuggmotstånd till rätten, inte bara smulad färs. Det blev bäst när jag stekte burgarfärsen hel först och kryddade när den hade stelnat.

Kockens har ett riktigt bra utbud av ekologiska kryddor vilket gör det superkul att laga den här typen av rätter! Fänkålen här i kombination med rosmarin, svamp, vitlök och syran från vinet gör att du får en riktigt god och (för mig) lite ovanlig smakkombination som verkligen rockar! Om du vill göra den lite extra twangy kan du också riva ner lite citronzest. Det blir supergott.

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med karl johansvamp och rosmarin
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!