fbpx

Kung Pao Tofu

Mer sichuanmat!

Hörrni! Det kändes som att ni älskade Dan Dan nudlarna och vill ha mer sichuanmat! Så vem är jag att göra er besviken?

Det här receptet tog jag ursprungligen fram en version av till kokboken Vego i Världsklass som kom ut i augusti 2019, men jag har uppdaterat det lite nu när jag är mer bekant med smakerna och råvarorna. Kung Pao är en klassisk kinesisk rätt som inte alls är så svår att laga som det kan verka när man ser ingredienslistan. Originalreceptet innehåller enormt mycket chili, men det går lätt att anpassa efter smak. Det påminner lite om grundkryddningen till Dan Dan nudlarna, men istället för Lao Gan Ma, chiliolja, så används här färska eller torkade chilifrukter, och så är såsen baserad på mer soja, hoisinsås och balsamvinäger. Det finns dock samma kick från sichuanhettan, som ju är så sjukt god!

I den här versionen så marinerar jag tofun tillsammans med paprika och selleri också, men du kan antingen byta ut grönsakerna mot vilka du nu vill (sockerärtor, lök, pak choi, gurka eller lite vad som helst passar jättebra) eller helt enkelt skippa dem helt. Viktigt är dock att ha med jordnötterna som är en klassisk del av just den här rätten!

Om du har ont om tid kan du skippa att pressa och marinera tofun i förväg och helt enkelt bara ha i lite extra vinäger och soja i såsen, men det blir godare så här.

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Med tofu och jordnötter
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!