Hej! Hoppas att allt är fint med er! Jag har teamat upp med Knorr för att åter igen ge er ett superenkelt och riktigt gott recept som kan rädda vardagen – på ett enkelt och samtidigt hållbart sätt. Må låta klyschigt, men det här är faktiskt riktigt nice! Det blir riktigt gott och har ett mycket lägre klimatavtryck än om du använder en chili gjord på nötkött.
Knorr har ett gäng färdiga kylda vegetariska och veganska måltidslösningar som är en del av deras nya stora satsning där de vill uppmuntra och förenkla för konsumenter att äta mer hållbar mat. Denna satsning innebär bland annat att de lägger stort fokus på just vegomat (bland annat tillsammans med deras nya växtbaserade fonder som jag kommer skriva mer om i kommande inlägg!).
Dessa måltidslöningar är rackarns praktiskt då man kan ha en sån här påse stående i kylen och värma upp på tre minuter om man skulle finna sig själv utan middag någon gång. En påse räcker till 1-2 portioner beroende på hunger skulle jag säga.
Det är tre olika vegorätter, varav en är vegansk, men alla tre är goda, enkla och klassiska. Chili Sin Carnen är vegansk, och så har de också vegetariska ”köttbullar” i tomatsås och vegobitar i en rödcurry-sås. Alla tre superenkla, töm påsens innehåll i en skål eller stekpanna och värm upp på spisen eller i micron. Koka pasta eller ris och poff!
Men – ni känner ju mig. Jag kan ju aldrig göra något riktigt så enkelt, och då det här ju faktiskt också är en receptblogg, inte bara en tipsblogg för råvaror så vill jag ge er ett tips på hur man kan använda de här grytorna, måltidslösningarna som de kallas, för att snabba på din vanliga matlagning avsevärt! Jag gjorde detsamma med samma Chili Sin Carne från Knorr i våras, då med ett enchiladasrecept. Nu tänker jag att vi fortsätter på det pimpade tacospåret och gör en enkelt vegansk tacopaj!
Jag har redan en mer avancerad vegansk tacopaj på bloggen, med ett cashewnötstäcke. Den här går dock betydligt mycket enklare att göra. Framförallt om du använder Knorrs Chili Sin Carne.