fbpx

Libanesisk kikärtssallad

IMG_5147 (800x600)
De senaste månadernas jakt på vegoburgare, allt husmanskostlagande och överlag riktig dålighet på träningsfronten har gett mig lite hälsoångest. Jag må vara ung och kry, men även den bäste (borträknat Chuck Norris, såklart) veknar inför skräpmatens och stillasittandets förslöande krafter.
Jag har därför gett mig själv en liten utmaning. Fram till Kristi Himmelsfärd, dvs i ca 12 veckor, så ska jag göra ett krafttag kring träningen (jag har bland annat köpt en ny cykel för första gången på 8 år!) och försöka äta bättre.
Mina ”regler” är att försöka en övervägande majoritet av alla måltider veganska, att drastiskt skära ner på snabba kolhydrater som ris, pasta och potatis samt att minska mängden öl, godis och bröd. Jag tänker inte bli vegan, men jag är helt med på tanken om att det både är bättre för både mig, miljön och framförallt för djuren (doh..), så att försöka käka de flesta mål hemma veganskt tycker jag är en bra ambition som jag hoppas på att kunna hålla framöver.
Om ni följt mitt instagramflöde så kan ni börja se konsekvenserna av detta, och här tänkte jag bjuda på ett av alla smarriga salladsrecept jag slängt ihop de senaste dagarna.
Det är inget ”äkta” libanesiskt salladsrecept, men inspirerat av smaker som man ofta hittar i deras matlagning.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
6 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!