fbpx

Lyxig Gulcurry med Oumph

Avsnitt tre från säsong två av TV Serien Vegansk Husmanskost på TV Kanalen Godare!

Nu är avsnitt tre av andra säsongen av mitt TV program ute på Godare! Snart tror jag även att de dyker upp på Aftonbladet TV så fler kan se avsnitten även om man saknar Kabel TV.

Receptet kommer från min kokbok Vegansk Husmanskost som ni kan köpa här på Bokus på rea just nu, i samband med att min nya kokbok Klassiska Rätter på Veganskt Vis kommer ut i butik snart 🙂

Här har ni receptet!


Sveriges populäraste rätt är då tydligen kyckling med tillbehör. Det kan innebära lite vad som helst i min värld, så jag har valt att tolka det utifrån en av mina absolut favoriträtter som barn, som serverades frekvent både i skolan och hemma. K*ckling med gulcurry och ris! Den här rätten har jag ätit i alla möjliga utformningar genom åren, men varmast minns jag när pappa brukade köpa en hel höna som han kokade och sen serverade med enorma mängder vitt ris och gräddsås kryddad med gulcurry. Nu äter jag då inte varken höns eller kyckling längre, så därför är det väldigt tacksamt att det finns så fantastiskt bra vegoalternativ nu förtiden, så jag kan göra min egen variant. 

Texturerade vegokött som naturella oumphbitar eller liknande funkar fantastiskt bra istället för kyckling i det mesta. Hantera dem på i stort sett samma sätt, koka om du vill ha dem möra eller knaperstek om du vill ha dem med schysst tuggmotstånd, men inte för länge. Då blir de torra.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

från Godare!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!