fbpx

Månadens instagram: mars – april

Som ni kanske märkt så har de senaste två månaderna inte varit de absolut aktivaste om man talar om antalet blogginlägg. Till stor del handlar det om att större delen av min skrivarenergi just nu går åt till att fixa med den nya kokboken som kommer ut om ca en månad. Den kommer att bli grym! Men tyvärr så tar alla dessa korr-rundor sin energi ifrån bloggandet. Hoppas ni har överseende.
Mitt instagramkonto är desto mer aktivt, så jag tänkte att jag skulle slänga ihop ännu en liten sammanfattningstext av vad som hänt där på senaste åt er. Och om ni inte följer mig på instagram så rekommenderar jag er varmt att kolla upp mig där (så klart, haha). Där finns en lite mer löpande upplevelse av Jävligt Gott, med fler småtips och vardagsrätter. Cheers!
Foto 2015-03-07 18 09 37Då vi är småbarnsföräldrar så är det allt för sällan som jag och min tjej kommer ut och får möjlighet att käka på restaurang tillsammans, men för ett par veckor sedan blev det iaf av. Vi tog oss till Wijnjas Ost och Vinkällare och blev bägge totalt golvade. Sjukt smarrig mat och jättebra service i mysiga källarlokaler på centrala Kungsholmen. Absolut värt ett besök. Jag käkade svamp och lökfyllda kroppkakor med stekt svartkål och blåbär. Oo.
Foto 2015-03-13 17 51 28I mars så fyllde jag år. Det är alltid trevligt 😉 Och en anledning så god som någon att baka tårta! Jag älskar tårtor! Här en vanlig enkel gräddtårta med hallon och blåbärsfyllning.
Foto 2015-03-15 13 52 48Jag har ätit my fair share of snabbmat, mest hemlagat dock. Som här, två stycken Vegusto Klassiker med Ketchipotle (chipotleketchup från Firebrands.se), Astrid och Apornas rökta vitlöksmayo, bostongurka och senap. Sjukt jävla smarrigt och helt veganskt dessutom!
Foto 2015-03-21 18 34 41Även det här var på temat ”snabbmat hemma” – Veggyness Gyro Kebab med sötpotatispommes, tonvis med min nya kärlek – srirachasås och vitlökssås gjord på Oatly iFraiche. Sjukt jävla gott. Helvetes jävla galet gott! Jag trodde ärligt talat inte att det var möjligt att käka så här bra kebab som vego. Men det äre!
Foto 2015-03-27 16 44 01Och på tal om saker som jag inte trodde skulle vara möjligt. Vegovärldens nya stora revolution på fejkköttsfronten är här. Det heter Oumph och är ett helt nytt sorts sojaprotein som idag endast säljs på City Gross och ett par ICA butiker. Men jag hoppas innerligt att de andra matkedjorna ska ta sitt förnuft till fånga och börja ta in dem i sitt sortiment med. Ni måste smaka för att riktigt förstå, men det här är framtiden. Trådigt, tuggkonsistens, tasty och helt crazy. In på deras hemsida och kolla upp närmsta återförsäljare. Pronto!
Foto 2015-04-03 19 30 49Just nu i skrivande stund så är jag nere i Skåne med min sambos familj för att fira påsk. Jag försöker skära ner lite på mitt ägg och mejeriproduktsätande, så jag vet inte om det kommer bli så mycket riktig påskmat just i år. Jag missade dessutom att handla på mig aubergine och tångkaviar, så det blir inte så mycket till auberginesill heller. Tröstar mig och glömmer det lilla debaclet med en redig chili istället. Det är fint det med. 😀
Foto 2015-02-17 18 44 08Jag har börjat få ett nytt sug efter indiskt på senaste och typ återupptäkte den här fantastiska rätten på nytt. Dhal, indisk linsgryta. Fantastiskt lätt och snabbt att laga till och det smakar som en hel soluppgång i munnen på en.
Foto 2015-03-01 20 20 36Och sist, men inte minst, en liten tjuvtitt på en av illustrationerna ifrån den kommande kokboken om vegetarisk husmanskost. Tro mig. Det här kommer bli så fantastiskt bra. 🙂

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!