fbpx

Matig, vegansk pastasallad med ugnsbakad aubergine och kronärtskockor

img_6917Hej!
Hoppas att allt är fint med er! Själv har både jag och dottern dragit på oss varsin riktigt störig förkylning. Jag klarar mig väl ganska fint, men hon är svag och har spenderat hela dagen i soffan nedbäddad i en filt. Själv försöker jag hålla kryssa genom sociala media djungeln för att nå ut till så många som möjligt med Matbloggspristävlingen. Det är inte helt enkelt, men det rullar på 🙂
Idag skrev till exempel Dalarnas Tidningar om mig, bloggen och tävlingen. Jättekul! Ni hittar artikeln här. Och Matbloggspriset har också skrivit en artikel om mig på sin sida, den hittar ni här.  Själva tävlingen, där man röstar finns här!
Det är verkligen sjukt roligt, och gör mig så tacksam och hedrad att vara nominerad till den här tävlingen och att få alla positiva tillrop och påhejanden från er läsare. Inget gör mig så glad som att höra att ni lagar och gillar maten jag skriver om, eller att det gjort det lättare för er att käka vegetariskt. Det är verkligen det som får mig att hålla på med det här över huvud taget ska ni veta!
För några veckor sedan hade vi kräftskiva med min sambos familj, och då lagade jag den här pastasalladen till buffébordet. Den började helt enkelt som någon sorts kylskåpsrensning, men blev riktigt lyckad, så jag tänkte att jag måste dela med mig av den. Den är en take på någon sorts medlehavsfusion, med mycket olika italienska smaker och är riktigt mättande. Perfekt med ett glas rödvin till, och absolut mättande nog för att serveras som en huvudrätt. Servera gärna salladen varm eller ljummen, men det funkar fint att ha den som matlåda eller på en buffé också.
Det är ganska många olika steg i att laga till de olika delarna, men låt dig inte avskräckas för den delens skull! Det är bara att hoppa över det som känns onödigt krångligt om du vill.

img_6912Svarta bönor och fejkon:

img_6935

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

kronärtskockor och svarta bönor
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!