*I samarbete med Vegonade*
Hej!
Jag hoppas att allt är toppen med er! Med mig är det faktiskt finemang just nu! Jag har kommit igång med träningen igen, det känns som att vi börjar få lite luft under vingarna med vår satsning på webbkurser mot proffskockar och med sociala medieaffärerna, och jag har till och med börjat kunna anställa lite fler kollegor! Men, mer om det kommer i ett annat inlägg inom kort 🙂
Nu ska vi prata om mat! Och inte vilken mat som helst, utan sjukt lättlagad och jävligt god mat! Som alltid, men ännu kanske lite extra lättlagad 😉
Som ni vet så har jag ett samarbete denna höst och vinter med Vegonade, en sjukt bra serie med produkter som gör det enkelt och jävligt gott att laga vegansk mat. Det är färdiga kryddblandningar med fett, umami, syra, salt och kryddor i olika kombinationer som gör vegansk matlagning superenkel att göra god. Med väldigt få medel så får du utan problem till de där stora smakerna som man annars lätt kan ha svårt att få till utan en massa olika ingredienser. Här är de alla samlade i en enda påse!
Förra veckan visade jag hur du kunde göra supergoda burgare med hjälp av deras Black Garlic Vegonade, och den här veckan vill jag visa hur du kan göra ett riktigt smarrigt mexikanskt chorizoris med deras Roasted Pepper Vegonade!
Mexikansk chorizo är något helt annat än den spanska sorten. Det är en korv som är kryddad med mexikanska chilis som chipotle och ancho, spiskummin, vitlök och en massa god paprika. Istället för att skiva eller äta korvarna hela som vanligt, så öppnar man korvarna och steker enbart innanmätet som färs. Vanligtvis äts de sedan som köttet i tacos eller som här, blandat med ris och goda grönsaker. Jag har använt Vegonades Roasted Peppers för att få till huvuddelen av smaken och djupet i smakerna, men hjälper till lite extra med torkad chipotle för den där mexikanska kicken. Om du vill kan du också tillsätta lite spiskummin, men det gjorde inte jag den här gången.
Spana in videon så ser du exakt hur du gör rätten själv. Receptet har du här nedanför!