fbpx

Mexikanskt Chorizoris

*I samarbete med Vegonade*

Hej!

Jag hoppas att allt är toppen med er! Med mig är det faktiskt finemang just nu! Jag har kommit igång med träningen igen, det känns som att vi börjar få lite luft under vingarna med vår satsning på webbkurser mot proffskockar och med sociala medieaffärerna, och jag har till och med börjat kunna anställa lite fler kollegor! Men, mer om det kommer i ett annat inlägg inom kort 🙂

Nu ska vi prata om mat! Och inte vilken mat som helst, utan sjukt lättlagad och jävligt god mat! Som alltid, men ännu kanske lite extra lättlagad 😉

Som ni vet så har jag ett samarbete denna höst och vinter med Vegonade, en sjukt bra serie med produkter som gör det enkelt och jävligt gott att laga vegansk mat. Det är färdiga kryddblandningar med fett, umami, syra, salt och kryddor i olika kombinationer som gör vegansk matlagning superenkel att göra god. Med väldigt få medel så får du utan problem till de där stora smakerna som man annars lätt kan ha svårt att få till utan en massa olika ingredienser. Här är de alla samlade i en enda påse!

Förra veckan visade jag hur du kunde göra supergoda burgare med hjälp av deras Black Garlic Vegonade, och den här veckan vill jag visa hur du kan göra ett riktigt smarrigt mexikanskt chorizoris med deras Roasted Pepper Vegonade!

Mexikansk chorizo är något helt annat än den spanska sorten. Det är en korv som är kryddad med mexikanska chilis som chipotle och ancho, spiskummin, vitlök och en massa god paprika. Istället för att skiva eller äta korvarna hela som vanligt, så öppnar man korvarna och steker enbart innanmätet som färs. Vanligtvis äts de sedan som köttet i tacos eller som här, blandat med ris och goda grönsaker. Jag har använt Vegonades Roasted Peppers för att få till huvuddelen av smaken och djupet i smakerna, men hjälper till lite extra med torkad chipotle för den där mexikanska kicken. Om du vill kan du också tillsätta lite spiskummin, men det gjorde inte jag den här gången.

Spana in videon så ser du exakt hur du gör rätten själv. Receptet har du här nedanför!

DELA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Recept från inlägget

med vegofärs och grönsaker
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!