Hej!
Jag vet inte hur det är hemma hos er, men hos oss har Keldas Milda Tomatsoppa tagit våra barn med storm de senaste åren. Det är en klassiker i topp med potatisbullar, pannkakor och nudelsoppa till barnluncherna under sommaren (ja, vi håller inte jättehårt på det där med avancerad och supernyttig mat när 9 hungriga kusiner måste utfodras efter en lång förmiddag på studsmattan eller i spelgrottan). Jag gissar att vi nog inte är den enda barnfamiljen som upptäckt den, för den är dessutom den enda av deras soppor som regelbundet verkar vara slut i hyllorna, både här hemma i Stockholm och nere i Ängelholm där vi häckar om somrarna.
Så, tänkte jag då. Matbloggare som jag är – kan man inte försöka laga något liknande själv?
Så klart man kan. Och gott blev det, och barnen gillade den också (i alla fall det enda barn som fick testa, vilket i det här fallet var min treåring). Sen blev det inte exakt som Keldas tomatsoppa, men vad gör väl det? Ett tips för att göra soppan ännu mer barnvänlig är att mixa den innan pastan åker ner, vilket jag skippade då jag inte hade tillgång till någon mixerstav för tillfället.