fbpx

Millenburger!

Julis veganska månadsburgare på Bastard Burgers!

Hej!

Den här månaden har vi något speciellt för er! Vi gör månadens samarbete som ett trepartssamarbete där vi bjuder in några så häftiga som Millencolin! För er som inte känner till dem är det ett skatepunkband från Örebro som är ett av de största namnen i genren och som utan tvekan varit en stor del av uppväxten för massor av unga och äldre kids – framför allt om man som jag var beroende av Tony Hawk Pro Skater under uppväxten.

Jag sög alltid personligen på att åka skateboard, så det var det närmsta jag kom skatekulturen, men det dög fint tycker jag! Att ha No Cigar pumpandes i lurarna samtidigt som man gör 960 kickflips över ett flygplan var fan inte att leka med! 😉

Nu på äldre dagar så har Millencolins gitarrist Mathias Färm branchat ut och blivit hot sauce-makare vilket resulterat i de rackarns smarriga Mad Madz såserna som den här månaden temar upp med mig och Bastard i att sätta lite tjing i månadens burgare.

Lite nytt för månaden är också att vi inte gör två olika signaturburgare för kött och för vego den här månaden utan har slagit ihop dem i en och samma, bara med olika ost och olika pattys. Bägge baserade på ett recept som jag tagit fram tillsammans med Bastards chefskock Jonas Ylinenjärvi.

Det var en kul utmaning! Vi utgick ifrån såsen och bollade lite idéer och det landade i att utgå ifrån såsens fruktighet och spela vidare på den. Jag har ju min grönärtsguacamole som jag ÄLSKAR, och som har fördelen att den håller sig färsk och fin mycket längre än vanlig guacamole som lätt blir brun. Vi blandade ner hot sauce i den och la dessutom till mango för att göra den ännu fruktigare. Sen spelade vi vidare på hot saucetemat med att blanda ner den i majo så den kommer fram extra tydligt och sist toppade vi även burgaren med hot sauce under osten! För att avsluta det hela toppas burgaren med krispiga sockerärtor.

Ni måste testa, den är verkligen sjukt god! Den finns på alla Bastard Burgers restauranger från och med idag och här nedan har du receptet så du kan testa att laga den själv!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

hamburgare med grönärtsguacamole, mango och hotsauce
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!