fbpx

Satsa hållbart ut ur krisen!

Ny digital seminarieserie!

Gastro Nord är Sveriges största branchmässa för hotell, restaurang och catering, men precis som allt annat blev den inställd på grund av Coronakrisen.

Jag skulle ha varit där och arrangerat två hela scener, en fylld med massor med bra vegoinspiration och en med samtal om fördelarna och utmaningarna med vego och en hållbarare matbransch. Tanken var att kunna pusha för mina nya webbkurser för proffskockar genom att lyfta upp det här samtalet och visa på all kunskap vi har att dela med oss av. Supertrist att det inte blev av! Men vi deppar inte för den sakens skull. Jag och Gastro Nord bestämde oss för att inte ställa in utan istället så ställer vi om!

Gastro Nord och Jävligt Gott lanserar därför nu tillsammans en serie med ett antal filmer och snack där vi tillsammans ska lyfta olika dimensioner av hur vi kan utmana branschen att bli hållbarare. Vi kommer intervjua kockar, branschaktörer, myndigheter och andra intressanta personer för att lyfta viktiga frågor om vego, matsvinn och hållbarhet!

Först ut har jag spelat in ett snack om varför jag tror att det är så viktigt att vi tar chansen att satsa hållbart ut krisen, och om varför jag tycker att det är så viktigt att vi inte stannar upp och slutar prioritera hållbarhet bara för att vi har annat att tänka på.

Här kommer en sammanfattning av det jag säger i videon om du inte av någon anledning kan lyssna på den!


Hej!

Jag har startat en ny satsning på digitala utbildningar för kockar i växtbaserad matlagning. Framöver kommer jag släppa ett flertal kurser, både egna och skapade av några av Sveriges ledande kockar inom vego och matsvinn.

Men varför ska vi bry oss om detta nu? Har vi verkligen tid att prata om vego i skolan och på restauranger när branschen håller på och rasar och alla skolorna stängs?

Nu om någon gång borde vi bry oss om detta!

Dels för att detta är ett perfekt tillfälle till fortbildning. Restaurangbranschen är under hård press och konkurrensen efter krisen kommer att vara hård. Då blir vikten av att ha hållbara företag ännu viktigare. 

Det kommer vara ett starkt säljargument i framtiden att ni är hållbara. Vi måste ha en branch som tittar framåt.

Och i den offentliga sektorn har de flesta kockar inte blivit avskedade, även om de har mycket mindre jobb på händerna. Det här är ett perfekt tillfälle att läsa på och lära sig mer. Hur tar vi den här chansen till att skapa hållbarare offentliga måltider?

Men det är också helt rätt tillfälle, för vi måste inse att den här krisen, må den vara väldigt mycket närmare och påtagligare, bara kommer som en påminnelse av den kris som vi kommer att få på grund av klimathotet.

Corona visar oss hur bräckligt vårt samhälle är när vi bara fokuserar på att sätta en fot framför den andra, dag efter dag, och inte tänker på vilka spår vi lämnar efter oss eller hur hållbart rustade vi är för utmaningar i framtiden.

Att äta svinnsmart och mestadels växtbaserat är ett av de effektivaste sätten att säkra upp vår livsmedelsproduktion för framtiden. Det har lägre klimatpåverkan, det kräver mycket mindre resurser och om vi har lärt oss något av corona så är det att vi faktiskt kan förändra oss om vi behöver det.

Så varför inte ta det här tillfället till att börja lägga grunden för  en hållbarare kosthållning, som inte bidrar lika mycket till klimatförändringarna, och som är mycket motståndskraftigare mot en ny eventuell, och potentiellt mycket större kris i klimatförändringarnas spår?

I Jävligt Gott Adacemy erbjuder jag utbildningar i hur du kommer igång med växtbaserad matlagning i din verksamhet, utan att för den sakens skull ändra på er inriktning eller det du idag redan är bra på.

Inom kort kommer fler kurser släppas med fokus på matsvinn och på skolkök. Håll ögonen öppna, och delta gärna i samtalet. Är det inte nu vi borde satsa på att göra vårt samhälle hållbarare, istället för att bara bygga upp samma strukturer på nytt? Har vego en roll att spela i det?

Här kan ni se trailern till Jävligt Gott Academy!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!