fbpx

Ny kreatör på Jävligt Gott: Helga Ragnarsdottir

Turen har kommit till kreatör nummer fyra på Jävligt Gott och det är ingen mindre än Helga Ragnarsdottir! Namnet kanske inte är jättebekant för oss här i Sverige, men på Island driver hon Islands största veganska matblogg och äger tillsammans med sin syster ett veganfik i Reykjavik. Sedan sex år tillbaks bor och verkar hon dock i Sverige och är nyinflyttad i Stockholm från Piteå.

Det är otroligt kul att Helga valt att ansluta sig till vårt gäng med glada kreatörer här på Jävligt Gott då hon är en väldigt rutinerad kreatör, även om hennes svenska konto @vegoskafferiet än så länge håller på och växer! Men god mat och fantastiska bakverk, det kommer det bli mycket av här framöver det kan jag lova! Redan nu har hon delat med sig av två recept, ett på en härlig gulaschsoppa och ett på supervackra morotscupcakes.

Till vardags är Helga också frilansande jazzsångerska. Sug på den ni!

Så här presenterar Helga sig själv här på siten:

”Jag driver en av Islands största matbloggar och i januari 2020 släpptes min debutkokbok “Från vårt kök”. Jag har jobbat med de flesta av Islands största varumärken, lagat mat i TV, skapat recept och fotografier för restauranger, mataffärer och mängder av olika tidningar.

Hösten 2021 öppnade jag min svenska matblogg Vegoskafferiet.se som har vuxit fort under de senaste åren. Utöver det har jag gjort stora frilansprojekt för Svenska varumärken som Fjällbrynt och Rydbergs.”

Och så här svarade hon på min lilla intervju!

Vem är du?

Jag heter Helga María och är 32 år gammal. Jag kommer från Island men har bott i Sverige sedan 2017. Jag har jobbat som receptkreatör och matbloggare på Island sedan 2016 och i Sverige sedan 2021. 

Vad betyder Jävligt God Vegomat för dig

Den betyder allt för mig. Jag blev vegan året 2011. Då var jag 19 år gammal och hade inget intresse av mat över huvud taget. Jag åt absolut inte varierad kost och kunde väldigt lite matlagning. Det ändrades direkt när jag blev vegan och jag började lära mig laga god vegomat från grunden. Jag lärde mig om ingredienser jag inte ens visste att fanns och blev otroligt inspirerad av att se hur fantastiskt god mat en kan laga på råvaror ur växtriket. Med åren har matlagning blivit en stor passion för mig och jag har god vegomat att tacka för det. 

Vad brinner du för?

Jag brinner för att visa folk hur enkelt och kul det är att laga vegansk mat. Dessutom älskar jag att laga mat och baka till dom jag tycker om. Jag är också en jazzsångerska och musik har alltid varit en otroligt stor passion för mig. 

Vad är du grym på?

Jag är grym på att vara en host och bjuda på god mat och bakverk, sedan är jag ganska grym på att se positivt på saker och tro på det bästa i folk.

Vad kommer vi få se dig skapa här framöver?
Här kommer jag dela smarriga och tillgängliga recept på mat och bakverk, dessutom kommer jag bland annat att skriva guider om olika städer och tipsa om mina favoritrestauranger.  

Vart kan man se mer av dig?
På min blogg www.vegoskafferiet.se och min Instagram @vegoskafferiet.se

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Kreatörer

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!