Sist ut bland de nya kreatörerna på Jävligt Gott (i alla fall för den här omgången!) är Pernilla Widegren som många av er kanske känner till som krögaren, kocken och kreatören bakom den välkända och mycket uppskattade restaurangen Stora Ego i Visby! Tyvärr finns inte Stora Ego kvar längre, men det gör bara att vi istället får glädjen att ta del av Pernillas recept här på Jävligt Gott istället.
Så här presenterar Pernilla sig själv!
Vem är du?
Jag heter Pernilla Widegren är 56 år gammal och jobbat som kock hela mitt liv, varav de sista 8 åren som vegankock. jag kommer ifrån Roslagens hjärta Norrtälje men har de senaste 10 åren bott på Gotland
Jag har tre barn och driver just nu två inredningsbutiker och tre webbutiker.
Jag drömmer om att bo utomlands och jobba med växtbaserat även i andra länder
Jag har genom åren startat och ägt ett flertal populära restauranger och cafeer bla Stora Ego på Gotland som snabbt blev en etablerad 100% växtbaserad restaurang där vi lagade allt från grunden och serverade bla buffer, catering popup i almedalen och foodtruck på tofta strand
Nu vill jag dela med mig av alla mina kunskaper i det professionella köket i form av digitala kurser, receptkreatör, inspiratör och influenser.
Vad betyder jävligt god vegomat för dig?
När jag gick från det traditionella köket till växtbaserade köket var jag hooked, inte bara för att jag mådde så bra att jag blev piggare och att min hy fick en lyster utan att det helt enkelt kändes rätt och faktiskt skönt att äntligen få slippa flottig bacon och stinkande kyckling.
Sen vill jag ta det ett steg till och inte använda mig utav halvfabrikat utan göra det verkligen från grunden. det löste jag genom att installera en stor stenugn i köket och där laga all mat Smaken av det rostade gjorde att grönsakerna nådde en ny höjd.
Vad brinner du för?
Älskar också att rädda grönsaker, den ideen kom då jag blev tillfrågad av COOP Visby om jag ville ta hand om grönsaker som hade en liten prick eller skada på sig och blev ratade i butiken
Det är flera år sen och nu är det etablerat med rescue-kassar i butikerna.
Min specialitet är också att skapa recept utifrån det man har hemme, helt enkelt minska matsvinnet.
Vad är du grym på?
Jag insåg att jag älskade att stå framför kameran och dela med mig av mina recept och då föddes min youtubekanal plant-vegan kitchen och mitt instagramkonto med samma namn.
Jag är grym på att förmedla smake kombinationer, få folk att våga prova själva och inpirera andra att våga, jag är själv lite som pippi-det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert
Jag driver också en webbutik med egen designadad merch https://www.plant.clothing