fbpx

Ny kreatör på Jävligt Gott: Pernilla Widegren

Från Stora Ego till Jävligt Gott!

Sist ut bland de nya kreatörerna på Jävligt Gott (i alla fall för den här omgången!) är Pernilla Widegren som många av er kanske känner till som krögaren, kocken och kreatören bakom den välkända och mycket uppskattade restaurangen Stora Ego i Visby! Tyvärr finns inte Stora Ego kvar längre, men det gör bara att vi istället får glädjen att ta del av Pernillas recept här på Jävligt Gott istället.

Så här presenterar Pernilla sig själv!

Vem är du?

Jag heter Pernilla Widegren är 56 år gammal och jobbat som kock hela mitt liv, varav de sista 8 åren som vegankock. jag kommer ifrån Roslagens hjärta Norrtälje men har de senaste 10 åren bott på Gotland  

Jag har tre barn och driver just nu två inredningsbutiker och tre webbutiker.

Jag drömmer om att bo utomlands och jobba med växtbaserat även i andra länder    

Jag har genom åren startat och ägt ett flertal populära restauranger och cafeer bla Stora Ego på Gotland som snabbt blev en etablerad 100% växtbaserad restaurang där vi lagade allt från grunden och serverade bla buffer, catering popup i almedalen och foodtruck på tofta strand  

Nu vill jag dela med mig av alla mina kunskaper i det professionella köket i form av digitala kurser, receptkreatör, inspiratör och influenser. 

Vad betyder jävligt god vegomat för dig?

När jag gick från det traditionella köket till växtbaserade köket var jag hooked, inte bara för att jag mådde så bra att jag blev piggare och att min hy fick en lyster utan att det helt enkelt kändes rätt och faktiskt skönt att äntligen få slippa flottig bacon och stinkande kyckling. 

Sen vill jag ta det ett steg till och inte använda mig utav halvfabrikat utan göra det verkligen från grunden. det löste jag genom att installera en stor stenugn i köket och där laga all mat  Smaken av det rostade gjorde att grönsakerna nådde en ny höjd.

Vad brinner du för?

Älskar också att rädda grönsaker, den ideen kom då jag blev tillfrågad av COOP Visby om jag ville ta hand om grönsaker som hade en liten prick eller skada på sig och blev ratade i butiken  

Det är flera år sen och nu är det etablerat med rescue-kassar i butikerna. 

Min specialitet är också att skapa recept utifrån det man har hemme, helt enkelt minska matsvinnet.

Vad är du grym på?

Jag insåg att jag älskade att stå framför kameran och dela med mig av mina recept och då föddes min youtubekanal plant-vegan kitchen och mitt instagramkonto med samma namn.

Jag är grym på att förmedla smake kombinationer, få folk att våga prova själva och inpirera andra att våga, jag är själv lite som pippi-det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert 

Jag driver också en webbutik med egen designadad merch https://www.plant.clothing

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Kreatörer

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!