Vi har kommit till kreatör nummer tre ut på Jävligt Gott och det är ingen mindre än förskolekocken Pondus Bodin som till vardags bor i Örebro och jobbar på Södra Källtorps förskola i Västerås och så driver han instagramkontot @hallbarmat. Så här beskriver han sig själv:
”Jag skulle beskriva mig själv som en kreativ och driven kock som brinner för att sprida matglädje och att bjuda på hållbara måltider. Jag har med min arbetslivserfarenhet som kock inom den offentliga gastronomin samlat på mig kunskap och idéer om hur man kan skapa positiv, igenkännande och jävligt god vegomat till barn och unga.
Jag har i år fått äran att vara ambassadör för Sveriges offentliga kockar under 2024 och har fått flertal nomineringar av whiteguide junior. Vilket jag är väldigt stolt över. Mitt motto är att ”alla kan tycka om grönsaker och växtbaserad kost, det gäller bara att hitta rätt sätt att tillaga och servera det”.”
Här nedan är sex frågor till Pontus, och om ni vill se vad han lagar för mat så har han redan publicerat ett recept på smarriga pumpabiffar som passar perfekt både hemma till barnen och serverat på förskola eller skola om man jobbar som kock!
1. Vem är du?
Pontus Bodin, familjeman och kock på 38 år som uppskattar när jag får syssla med kreativa och skapande tidsfördriv. Arbetar inom den offentliga gastronomin med hjärta och engagemang för hållbar mat.
2. Vad betyder jävligt god vegomat för dig?
Det ger mig motivation, driv och kreativitet att tänka utanför boxen. Att tillaga jävligt god vegomat som barn och vuxna älskar är ju den största vinsten.
3. Vad brinner du för?
Jag brinner för att ge barn och unga goda erfarenheter kring växtbaserad mat så dem har lättare att göra hälsosamma och hållbara val senare i livet, för deras och planetens bästa.
4. Vad är du grym på?
Är bra på bemötande, laga hållbar mat och tänka nytt! Sen i hemlighet är jag rätt så grym på suduko!
5. Vad kommer vi få se dig skapa här framöver?
Jag kommer skapa måltider och ge tips på hur vi kan få med barn och ungdomar att själva välja växtbaserat. Recept och inspiration som gör växtbaserat Jävligt gott!
6. Vart kan man se mer av dig?
Har en instagram som heter Hallbarmat. Där kan man följa mig och förhoppningsvis då och då inspireras.