fbpx

Ny kreatör på Jävligt Gott: Pontus Bodin

Vi har kommit till kreatör nummer tre ut på Jävligt Gott och det är ingen mindre än förskolekocken Pondus Bodin som till vardags bor i Örebro och jobbar på Södra Källtorps förskola i Västerås och så driver han instagramkontot @hallbarmat. Så här beskriver han sig själv:

”Jag skulle beskriva mig själv som en kreativ och driven kock som brinner för att sprida matglädje och att bjuda på hållbara måltider. Jag har med min arbetslivserfarenhet som kock inom den offentliga gastronomin samlat på mig kunskap och idéer om hur man kan skapa positiv, igenkännande och jävligt god vegomat till barn och unga. 

Jag har i år fått äran att vara ambassadör för Sveriges offentliga kockar under 2024 och har fått flertal nomineringar av whiteguide junior. Vilket jag är väldigt stolt över. Mitt motto är att ”alla kan tycka om grönsaker och växtbaserad kost, det gäller bara att hitta rätt sätt att tillaga och servera det”.”

Här nedan är sex frågor till Pontus, och om ni vill se vad han lagar för mat så har han redan publicerat ett recept på smarriga pumpabiffar som passar perfekt både hemma till barnen och serverat på förskola eller skola om man jobbar som kock!

1. Vem är du? 

Pontus Bodin, familjeman och kock på 38 år som uppskattar när jag får syssla med kreativa och skapande tidsfördriv. Arbetar inom den offentliga gastronomin med hjärta och engagemang för hållbar mat. 

2. Vad betyder jävligt god vegomat för dig? 

Det ger mig motivation, driv och kreativitet att tänka utanför boxen. Att tillaga jävligt god vegomat som barn och vuxna älskar är ju den största vinsten. 

3. Vad brinner du för? 

Jag brinner för att ge barn och unga goda erfarenheter kring växtbaserad mat så dem har lättare att göra hälsosamma och hållbara val senare i livet, för deras och planetens bästa. 

4. Vad är du grym på? 

Är bra på bemötande, laga hållbar mat och tänka nytt! Sen i hemlighet är jag rätt så grym på suduko! 

5. Vad kommer vi få se dig skapa här framöver?

Jag kommer skapa måltider och ge tips på hur vi kan få med barn och ungdomar att själva välja växtbaserat. Recept och inspiration som gör växtbaserat Jävligt gott!

6. Vart kan man se mer av dig? 

Har en instagram som heter Hallbarmat. Där kan man följa mig och förhoppningsvis då och då inspireras.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Ett kanon recept att introducera pumpa för familjen.
Relaterade taggar:Kreatörer

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!