fbpx

Ny poster vid köp av Jävligt God Husman i jul – "Den Glada Grisen"

DSC03273 kopiaHej!
Som ni kanske vet så har jag de senaste två åren samarbetat med genierna på Owl Streets i publiceringen av två skitsnygga kokböcker och ett gäng receptposters. Vi har släppt böckerna Bloody Good Vegetarian BBQ och Jävligt God Husman, och det finns planer på mer under 2016. Men tills dess ger vi er en tidig julklapp i form av ”Den Glada Grisen”!
Motivet med Den Glada Grisen dök för första gången upp i Jävligt God Husman som illustration till mitt fejkonrecept, men vi kände allesammans att det var en så stark bild och ett så bra koncept att vi vill lyfta fram det på egen hand också, framförallt nu i samband med julen och det sjuka fokuset på att konsumera grisrumpor som den för med sig.
OBS 2015-15-12 – POSTERSERNA ÄR SLUTSÅLDA OCH KOMMER INTE HINNA TRYCKAS OM FÖRE JUL. SÅ TYVÄRR ÄR ERBJUDANDET DÄR MED SLUT. DE KAN DOCK FORTSATT BESTÄLLAS SEPARAT MED LEVERANS EFTER JUL. OBS
Och för att göra det extra, extra juligt så ger vi er en riktig dunderjulklapp. Alla som köper boken Jävligt God Husman till jul får nämligen den nya postern gratis! Två flugor i en smäll skulle man kunna säga! Eller snarare två morötter på en planta, eller nåt…
DSC_0076
En av de mest grundläggande faktorerna för att kunna utnyttja och använda djur som mat och som ting är att vi förminskar dem från subjekt till objekt. Från individer till saker. Från rättighetsbärare till ägodelar. Det första jag insåg när jag själv blev vegetarian för snart tio år sedan var just detta och hur sjukt det är. Hur vi inte ser kroppsdelarna i frysen för vad de är, och istället kallar dem ”entrecote”, ”fläskfilé” eller ”julskinka” för att slippa påminnas om det. Hur vi kallar dem kreatur, boskap och bestånd när det handlar om individer, familjer och flockar. Hur vi möjliggör industrialisering av hela deras livslopp, reducerar ner dem till något som vi annars målar upp skräckscenarion i stil med ”the bodyfarms” i Matrix, eller den transatlantiska slavhandeln när det handlar om andra levande varelser (dvs oss själva).
grisen
grisen2
Så – efter denna lilla vegopropaganda – vill vi helt enkelt så ett slag för att ge julskinkan ett ansikte och lyfta upp grisen som den fantastiska individ den faktiskt är. Kolla bara på den här fantastiska videon från  den amerikanska djurrättsorganisationen Animal Equality:

Adorable!

ADORABLE #friendsnotfoodShare the piggy <3
Posted by Animal Equality on den 3 december 2015

Skit i skinkan i jul och hylla istället Grisen genom att sätta upp det här ”styrkes-schemat” i ditt kök, eller varför inte bort det till din pappa i julklapp.

Information
Originalillustration av Niclas Boman, Owl Streets.
Tryckt på ett matt posterpapper, 160g.
*OBS* Leverans innan jul kan enbart garanteras på beställningar som är placerade innan 16 dec *OBS*
OBS 2015-15-12 – POSTERSERNA ÄR SLUTSÅLDA OCH KOMMER INTE HINNA TRYCKAS OM FÖRREN JUL. SÅ TYVÄRR ÄR ERBJUDANDET DÄR MED SLUT.DE KAN DOCK FORTSATT BESTÄLLAS SEPARAT MED LEVERANS EFTER JUL. OBS
order

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!