Hej!
Som ni kanske märkt vid det här laget så har jag påbörjat ett nytt stort samarbete med vinmärket Patchwork – Vin till vego, som vill slå ett slag för, ja just det, vin till vegokäk. De, och jag, tycker att det är weird att det finns en sån begränsad uppfattning om vad vegetarisk mat är och vilka viner som går att dricka till det. Och vill helt enkelt utmana de fördomarna genom att laga och visa på en massa goda vegorecept parade med gött vin.
Men men, nog om det. Om någon vecka så är det ju påsk! Det känns ganska nice om jag får säga så myself. Långledigt, vårkänslor och en massa god mat.
Det vegetariska och det veganska påskbordet har massor av goda grejer att erbjuda. Jag har skrivit ett längre inlägg om påskmat tidigare som ni hittar här. Ett helt gäng andra bra vegobloggare har gjort egna menyer som ni kan hitta bland annat här och här också.
Årets bidrag till påsken blir den här veganska morotscarpaccion. Ursprungligen var min tanke att försöka ta fram ett bra recept på gravad morotslax, men ingen version jag gjorde blev så värst god, så istället föddes den här idén. Och det ska vi vara tacksamma för, för den här rackaren går inte av för hackor!