fbpx

Panelsamtal från Framtidens Mat – Live

Framtidens Matmässan är Stockholms nya matmässa fylld av jävligt god mat och inspirerande samtal om hur framtidens mat kommer att se ut.

Här på Livesändningen från eventet kan ni följa dagens panelsamtal hela dagen.

Schema för dagen

Tidsstämplar för de olika seminarierna:

Introduktion: 00:39

02:40 Vego för barn

Frågan om vegomat till barn är konstant aktuell och mycket diskuterad. VI har samlat några av landets främsta dietister för att reda ut vad som gäller, svara på de vanligaste frågorna och ge konkreta tips på vad man bör tänka på.

31:40 Tasting Change

Maten vi äter och producerar påverkar vår natur och vårt klimat enormt mycket. Att utveckla ny och hållbar mat är otroligt viktigt. Tasting Change är en interaktiv föreläsning om matens klimatpåverkan där du också får smaka på de produkter som konkret gör skillnad för att se hur enkelt och gott det kan vara.

1:01:15 Swedens role in the Future of Food

(Tyvärr dog kameran de första 5 min av sändningen, men ljudet fungerar!)

Food Tech är ett ord som blivit allt populärare de senaste åren och enkelt sammanfattat kan beskrivas som allting som hamnar i skärpunkten mellan mat och tech. Men hur kommer food tech att påverka hur vi äter, vad vi äter och hur vi producerar vår mat? Vad spelar det vi gör i lilla landet sverige för roll? Låt oss höra entreprenörerna och investerarna som jobbar i detta dagligen.

1:36:15 Allt du velat veta om odlat kött

Odlat kött har länge varit hett omdebatterat. Vissa ser det som den ultimata lösningen på klimatfrågan och djurindustrin, andra ser det som något konstigt och onaturligt som borde förbjudas. Men vad är det egentligen? Hur går det till? Och är det något som faktiskt kommer finnas på våra tallrikar inom kort? Vi träffar ett av de första bolag som försöker göra odlat kött verklighet här i Sverige och ställer våra frågor.

2:18:40 Framtiden för växtbaserat kött är redan här

Allt mer avancerade växtbaserade produkter börjar nu nå svenska restauranger och matbutiker och de två bolagen Juicy Marbles och Redefine Meat går i bräschen för utvecklingen. Vi träffar deras två svenska partners och diskuterar hur framtidens växtbaserade kött kommer och kan se ut, och vad vi kan förvänta oss se i butiker inom några år.

2:52:40 Processad vegomat – dåligt, eller lösningen?

Det senaste året har processade vegoprodukter stått i stort fokus med diskussioner om hur hälsosamma de är, varför de behövs, och varför vegoprodukter egentligen behöver se ut som kött? Vi djupdyker ner i frågan tillsammans med några ledande röster från livsmedelsbranschen själva.

3:33:15 David Stenholtz om sin nya bok Kostens Kraft

Livsmedelsverket rekommenderar i sina kostråd att vi ska äta mindre kött och feta mejeriprodukter och mer från växtriket. David Stenholtz är läkare och utifrån sin nya bok Kostens Kraft ger han er djuplodande kunskap om bakgrunden till dessa råd och fördelarna med växtbaserad mat ur ett hälsoperspektiv.

4:14:20 Female Founders

Att driva ett start up bolag är extremt mycket arbete och kräver mycket av dem som driver det. Att dessutom vara en kvinnlig företagare ställer extra stora utmaningar på de som vill nå framgång i en värld där över 95% av allt investerat vc-kapital går till bolag ledda av män. Vi träffar några starka kvinnor som skapar möjlighter av dessa utmaningar och diskuterar hur de driver framgångsrika bolag samt på vilket sätt de vill göra sitt avtryck på världen.

4:54:20 Djurens Rätt – Camilla föreläser

Djurfabriker beskrivs av ledande forskare som en tickande bomb för nya pandemier, ett hot mot klimatet, och inte minst får de förödande konsekvenser för djuren. Hur skapar vi en framtid utan djurfabriker? Camilla Bergvall, riksordförande Djurens Rätt, berättar mer.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Event, Intervjuer, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!