fbpx

Pannkakstårta

För någon månad sedan så hade lilltjejen namnsdag vilket ju självklart skulle firas med en tårta. Den här gången tog jag kommandot och chansen att göra något som jag velat göra ganska länge. En riktig fin pankakstårta!

Jag fick suget efter att jag sett Jamie Oliver (som jag så ofta får när jag ser honom laga grejer) svänga ihop en pannkakstårta som en snabb efterrätt till kidsen (snabb och snabb… vetta tusan asså..) och det såg både enkelt och gott ut. Det var det också!
Den enda missen här var min fyllning. Jag valde att varva med mosade jordgubbar och smält mjölkchoklad blandad i vispgrädde. Mjölkchokladen tog över totalt, både i smak och färg vilket resulterade i att hela tårtan smakade smält marabou, och såg ut därefter. Ingen superhit. Men kör utan chokladen så blir det säkert fint. Jag kan tänka mig att det eg. funkar med det mesta som är gott att äta till pannkakor. Olika sorters sylt, bär, choklad i lite rimligare mängder m.m.
Jag rekommenderar dock INTE att använda glass. Jag har testat detta med och det är stört omöjligt att få tårtan att hålla i hop när glassen börjar smälta. Och den kommer smälta. Tro mig.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Med godis, sylt och grädde
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!