fbpx

Påskmats Cookalong

laga mat live med Jävligt Gott!

Hej!

För någon vecka sedan körde jag en livesänd, väldigt spontan cookalong från min köksstudio när jag lagade lunch. Den blev väldigt populär och gav mig lite mersmak på att se om jag kunde göra något mer av det hela.

Som en lycklig slump blev jag här i veckan också kontaktad av en av grundarna bakom sociala mediaplattformen Boon.tv som undrade om jag var sugen på att testa deras verktyg. Boon är en en plattform som gör det möjligt för kreatörer, utbildare och, ja lite vem som helst, att skapa livesända event som man kan ta betalt för. Antingen genom att sälja platser till livesändningarna en i taget, eller genom en prenumerationsmodell där du som tittare betalar en liten slant varje månad och får tillgång till alla livesändningarna både live och inspelade i efterhand.

Grejen är det att det är ganska mycket jobb för mig som kock att styra upp en livesändning. Det kanske inte verkar så för den som tittar, då allting ju sker live och jag inte behöver klippa och redigera så mycket. Men för att en livesändning ska bli riktigt bra så behöver jag förbereda en hel del genom att ge er inköpslistor så vi kan laga maten ihop och se till så att allting är väl förberett så det går enkelt och smidigt att laga maten. Det blir mycket lättare för mig att göra detta så bra som möjligt om jag kan få lite betalt för det hela. Plus att det ger mig en ny intäkt under Corona!

Kontentan

Ja, nog med bakgrund. Kontentan är att jag helt enkelt tyckte att lösningen med Boon lät klockren! Det ger mig en möjlighet att börja livesända cook alongs regelbundet och kanske få betalt för det, vilket känns som en superbra grej nu i Coronatider. Vi kan laga mat tillsammans och det blir förhoppningsvis både en intäkt för mig och kul för oss alla!

Jag tänker alltså att vi här under de kommande månaderna ska testa att börja köra regelbundna cook alongs! Mitt mål är att köra en i veckan, ömsom på lunchen och ömsom till middag. Nu när många jobbar hemifrån är jag säker på att vi är flera som lagar lunch hemma och vi kan försöka göra något roligt och bra av det.

Jag kommer att lägga upp det som en prenumeration där du helt enkelt får tillgång till alla cookalings live, och inspelade för att se på i efterhand (om du till exempel vill laga rätten tillsammans med mig fast på dina egna villkor och när du vill. Enda skillanden är att det inte finns någon livechat). Det kostar 69.- i månaden och jag hoppas att det känns rimligt!

Ni signar upp er här! Där hittar ni också information om alla kommande inbokade cookalongs. När du har signat upp dig på en session så får du inköpslistan skickad till dig!

Påsk Cookalong!

Jag tänkte att vi skulle börja genom att slå på stort och förbereda vårt påskbord tillsammans!

Vi kommer laga påskmat ifrån min kobkbok Vegansk Husmanskost och på dessa 90 minuter kommer du att hinna med alla förberedelser du behöver inför helgens påskbord och förhoppningsvis hunnit få lite tips inför hur du ska få allt att bli perfekt när det gäller! Om du inte har kokboken får du enklast tag på recepten via appen med samma namn!

Vi kommer att laga:

  • Tre sorters vegosill på aubergine
  • Morotslax
  • Skagenröra
  • Nötstek med rödvinssås
  • Ägghalvor
  • Grönkålspaj

Inköpslista får du när du paxat din plats på livesändningen!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!