fbpx

Vegansk pasta all'amatriciana


Hej!
Nu är semestern äntligen i full gång och det är dags att börja ta det lite lungt. Jag ska försöka i alla fall! Jag jobbar ju typ med att laga mat till familjen, så det är lite svårt med alla de där gråzonerna 😉 Jag ska i alla fall inte göra några större events på ett tag och försöka att bara chilla lite. Kanske till och med laga något annat än grillat ibland!
Och i sådana lägen är det nästan alltid pasta som är mitt number 1 go to. Det är enkelt, det är gott och det går att variera hur mycket som helst. Och som ni vet så har jag tonvis med pastarecept här på bloggen!


Jag gillar verkligen idén om svenskodlat durumvete. Durum är en sorts vete som har en lite mustigare smak, högre proteininnehåll och lite gulare färg som italienarna ofta använder i pasta, pizzadegar och i brödbak (bland annat ciabatta är gjort på detta) och det har varit svårt att odla i Sverige på grund av att det kräver mycket sol. Nu har dock Kungsörnen lyckats få fram en sorts durumvete som klarar av det gotländska klimatet och tagit fram svensk durumpasta!
Det högre proteininnehållet i pastan gör att det dels är enklare att koka al dente (dvs med en kärna av tuggmotstånd som gör det lite godare), men det gör det också lite nyttigare. Med hela 13 g protein per 100 g så har det nästan lika mycket protein i sig som kvarg och tofu!

Om ni följt min blogg ett tag så vet ni säkert att jag älskar att försöka göra vegetariska och veganska varianter av klassiska italienska pastarecept (lite utifrån devisen att om ett helt land älskar rätten så kan det ju inte vara dåligt!) snarare än att bara försöka hitta på egna nya pastasåser. Så jag tänkte att jag skulle göra lite liknande här. För mig är Gotland mer eller mindre det närmsta ett svenskt medelhavsklimat vi har här i Sverige, så varför inte göra en mix mellan det svenska och det italienska för att tolka Gotland?
Det här är min egna veganska variant av Pasta all’Amatriciana. En kryddstark rätt som får blodet att pumpa när sommarsolen står som högst och som toppas med malda cashewnötter och klippt persilja.Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Pastasås med tomat, fejkon och chili
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!