fbpx

Pasta Arrabiata

med vegoköttbullar och aubergine!

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Personligen har jag varit förkyld i en vecka vilket alltid är ganska slitigt. Som ni säkert förstår har jag inte riktigt tid och möjlighet att ligga hemma i sjuksängen så som jag kanske skulle vilja göra ibland, så när jag äntligen tog fredagen halvledig gick luften ur mig som en ballong. Inte rör mig många knop bort från TV-spelssoffan annat än för att mata barnen och hänga med lilltjejen på baletten på lördagmorgonen.

I sådana lägen tycker jag faktiskt att det är helt amazeballs att det finns så många riktigt bra vegoprodukter som gör matlagningen lättare för en, och samtidigt är bra för klimatet!

Jag har ju skrivit väldigt mycket om vikten av att vi handlar och köper svenska vegoprodukter där det går och ett av mina favoritföretag som gör det möjligt just nu är relativt nystartade Peas of Heaven som kommer från västkusen och gör massor av olika produkter baserade på ärtor istället för soja. Tidigare har de mest haft korvar, men nu börjar deras utbud svälla och de kommer med en hel drös nya produkter under hösten, varav jag fått äran att testa och provlaga fram ett gäng recept till er för att visa.

Att de använder ärtor istället för soja är superbra och superviktigt. Jag har inget emot soja i sig. Den sojan som vi äter i vegoprodukter är alltid odlad på relativt hållbara sätt i Europa eller nordamerika och bidrar inte till regnskogskövling. MEN, den går inte att odla i Sverige, och på det sättet så föredrar jag verkliga ärta som råvara om den går att få tag i. Helt enkelt för att det på ett mycket tydligare sätt visar hur även svenska bönder kan vinna på vego och att det inte behöver handla om att byta ut svenskt kött mot en massa importerad vegomat. I dagsläget är deras produkter gjorda på Nederländska ärtor, men det är bara för att det idag inte går att processa ärtorna till proteinmjöl i Sverige på grund av tidigare låg efterfrågan. Nu är det dags för oss att visa att efterfrågan finns så vi kan göra produktionen helt svensk! Superbra där Peas of Heaven!

Och som sagt, det här med enkel mat ska man heller inte titta ner på. Jag är småbarnsförälder, färdiggjorda köttbullar är en stapelvara hemma hos oss. Och när de då är så här enkla och goda (vilket de verkligen är!) så blir jag väldigt glad.

Det har ju blivit en del köttbullsrecept här på bloggen genom åren så jag ville göra något lite nytt med dessa, bortanför den vanliga gräddsåsen eller tomatsåsen. Utan att för den sakens skull krångla till det för mycket. Så, här får ni min pasta med köttbullar arrabiata! Arrabiata betyder ungefär ”arg..?” på italienska och kommer från chilin som är i såsen. Jag slängde också ner aubergine, för att det är gott. Vill du göra rätten enklare kan du bara skippa den, men jag gillar det!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med vegoköttbullar och aubergine
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!