fbpx

Pasta med tomatsås och grönsaker – världens tråkigaste rätt

Igår var jag Sarah och lilltjejen och käkade alla hjärtans dag middag på restaurang Kungsholmen. Det var mycket trevligt och mysigt, roligt att hon börjar bli så stor så man faktiskt kan gå ut och käka med henne utan att hela kvällen ska behöva gå åt att mata henne. Tvärt om så var den lilla ett riktigt förtjusande middagssällskap, alldeles uppklädd och glad.
Jag vill börja med att säga att jag verkligen gillar Kungsholmen. Servicen är trevlig, lokalen har en härlig känsla och maten är alltid grymt vällagad som sig bör. Jag har ätit flera gånger här tidigare och fått riktigt killerkäk. Med det sagt så måste jag dock säga att gårdagen var lite av en besvikelse matmässigt.
Jag beställde in ”Linguini med färsk sparris och tryffel” och förväntade mig någon form av svamppasta, givetvis. Vad jag istället fick var kanske något av den kulinariska motsvarigheten av att gå på Dramaten och upptäcka att din favorittragedi nytolkats i buskisform. Vad jag fick var pasta med tomatsås och grönsaker. Jävligt fancy pasta med tomatsås och grönsaker, men fortfarande PASTA MED TOMATSÅS OCH GRÖNSAKER. Behöver jag säga att jag inte är så förtjust i pasta med tomatsås och grönsaker?
För oss vegetarianer som åtminstone någon gång då och då får för oss att äta lunch ute, och jag kan inte vara ensam om att ha upplevt detta, så är pasta med tomatsås och grönsaker den köttfria motsvarigheten till kokt fisk med potatis och gröna ärtor. Det är det mest fantasilösa, smaklösa och dåligt komponerade rätt som går att föreställa sig, men som trots detta serveras på ställe efter ställe efter ställe.
Jag har svårt att se hur det ens kan klassa in som en maträtt. Pasta, tomatsås, zucchini, morötter och broccoli passar för det första ganska dåligt tillsammans, oavsett hur du nu försöker dig på att kombinera dem. Det räcker heller inte för att skapa någon rätt. Det är kolhydrater med kolhydrater och lite färg. Inte mat.
Så, gör mig och alla världens vegetarianer en tjänst. Sluta servera pasta med tomatsås och grönsaker. Särskilt med morötter, broccoli och zucchini. Och varför försöker Kungsholmen sig på att servera färsk sparris i början av februari?

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!