fbpx

Pasta orecchiette con pesto genovese

IMG_0844 (1024x768)Hej!

Länge sen sist nu. Måste verkligen säga att det senaste året inte varit Jävligt gotts starkaste. Det var fem månader sedan mitt senaste inlägg och dessförinnan var det väldigt glest mellan posterna. Trots detta har ni fortsatt komma tillbaks och nyåret satte ett besökarrekord, kul men känns lite smått oförtjänt.
Vårens torka har berott på många olika saker. Dels har jag dragits med mjukvaruproblem som vida översteg något som mina patetiska små kodarskills kunde knäcka och dels har jag haft fullt upp på hemmafronten. Vi väntar nämligen barn! Om två veckor smäller det, så vänta er en hel del recept på barnmat framöver;)
Lilltjejen, som ju nu då snart blir stortjejen, har dessutom blivit vegetarian under våren (helt på eget bevåg, jag är såååå stolt:)) så jag har fått fila ganska mycket på mina barnvänliga recept. Lyckligtvis är hon betydligt mycket mer förtjust i quorn och sojaprodukter än hennes köttätarmamma, men vi jobbar nu bägge två stenhårt på en kampanj för att vända henne till den ljusa sidan.
Jag har dock inte slutat laga mat, och den här pausen har om någonting gjort att jag blivit än mer peppad på bloggandet och att fortsätta utvecklas i köket. Just nu är det italienskt som är the big thing, och för två veckor sedan var jag och min svåger på en fantastisk kurs hos Al Dente Stockholm i färsk pasta där jag lärde mig följande recept på durumvete orecchiette (öronpasta).
Det är sjukt gott, jättenkelt och roligt att laga, har gjort det två gånger till sedan dess – senast idag med hela min avdelning från jobbet på en sommarträff vi hade. Därav den jättelika skålen på bilden.

IMG_0852 (1024x768)

IMG_0806 (1024x768)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med pesto genovese
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!