fbpx

Patchworks nya röda är här! Ekologiskt veganvin från Italien

dsc_3213
Hej!
Som ni säkert vet så är jag ambassadör för Patchwork – Vinet till Vego, som jag gjort ett gäng olika recept och receptfilmer tillsammans med. Vår idé är att para vin med vegetarisk mat och visa att vego inte alls behöver vara pretto och hälsosamt, utan absolut kan handla om livsnjuteri och ett gott glas vin till maten. Både rött och vitt.

När jag kom i kontakt med Altia, som ger ut Patchworkvinerna i vintras så hade de redan två röda viner i sin portfölj. Tyvärr var då ingen av vinerna veganska eller särskilt profilerade mot vegokäk, då Patchworks ursprungliga idé var att samla druvor från olika regioner för att ge så goda viner som möjligt, snarare än att matcha mot vegetariskt. Därav namnet Patchwork, en mix av olika druvor för bäst resultat.
dsc_3231
Men de ville ta vinerna i en ny riktning och tillsammans har vi lyckats ta fram en riktigt cool serie vin där hela idén är att visa upp bredden i vegetarisk matlagning och hur man kan matcha den mot riktigt gott vin. Vi har tillsammans tagit fram en helt ny smakguide med sex stycken nya smaksymboler som kan ersätta Systembolagets gamla tråkiga rödbeta, och nu idag kan vi presentera nästa stora häftiga nyhet i serien…
vykort_patchwork2vykort_patchworkPatchwork Marche! Ett Italienskt IGP Marche Rosso, bestående av 70 % sangiovese och 30 % merlot som finns både på flaska och box i Systemets beställningssortiment. Det är dessutom både ekologiskt och veganskt! Hur bra låter inte det? Italienskt, ekologiskt, veganskt och på box? Det är dessutom prisvärt. 78 kronor för flaskan och 209 för boxen!
Det är ett fruktigt och kryddigt, medelfylligt vin som passar finfint till BBQ (hint, hint), grytor och ugnsbakade vegetariska rätter.
Det ska bli sjukt kul att få utforska vidare den vegetariska vinvärlden tillsammans med er och med Patchwork framöver.
Livsnjutarvego åt folket!
dsc_3224

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!