fbpx

Perfekta Veganska Semlor

Gästrecept av Karolina Tegelaar

Gästrecept av Karolina Tegelaar, från Kakboken Utan Ägg och Mjölk

Hej!

Idag har jag den stora äran att få bjuda er på ännu ett mästerrecept av den fantastiska vegobaksmagikern Karolina Tegelaar! Hon har tidigare delat med sig av jättegoda recept på vegansk kladdkaka, mazarinkaka samt rulltårta här på bloggen och frågade om jag inte var sugen på att också dela hennes semmelrecept nu när det börjar närma sig semmeltider.

Och vem är jag att neka ett sådant erbjudande? Jag är säker på att ni kommer att älska det här receptet!

Vill ni ha fler sådana här superduper veganska bakrecept så rekommenderar jag varmt ett besök på Karolines Facebooksida där hon samlar en massa recept, eller att ni surfar in på hennes hemsida och köper någon av alla hennes grymma bakböcker. Hon finns även på instagram under @swedishvegan.

Och med det sagt så lämnar jag över till Karolina!


Veganska semlor

Receptet ger omkring 12 till 17 semlor beroende på storlek och degen går bra att halvera.

I min vetedeg till semlor använder jag fortfarande en deg där fettet är smält, och det är för att jag vill ha riktigt lätta och luftiga bullar till semlor, är de för saftiga tycker jag att semlan blir för mastig. 

För att få en fast vegansk grädde som är perfekt till semlor vispar du först upp grädden lite lätt med elvisp. När grädden fått volym häller du ner ett par droppar av något syrligt som citronsaft eller en ljus och mild vinäger som vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Du kan tillsätta uppemot en tesked om du tycker att ger är en bra smak så testa dig fram. Efter att syran har tillsatts vispar du kraftigt i flera minuter. Tillsätter du syran från början kan grädden stelna och inte vispas upp ordentligt. En del sorters vispgrädde kan bli lite för stela av denna metod så håll koll på grädden när den vispas och på hur fast du vill ha slutresultatet.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Gästrecept av Karolina Tegelaar, från Kakboken Utan Ägg och Mjölk
Relaterade taggar:Gästrecept, Karolina Tegelaar, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!