fbpx

Pokemon av grönsaker!


Hej!
Hoppas allt är fint med er! Här rullar livet på för fulla muggar. Det är nu mer än ett år sedan jag sa upp mig från mitt tidigare jobb på Fryshuset och i oktober kommer det vara ett år sedan jag började jobba med Jävligt Gott på heltid. Det har hänt en herrans massa grejer sedan dess, och jag har hunnit gå igenom både toppar och dalar – som jag hoppas att ni har överseende med medan jag letar mig fram till det bästa sättet att få den här skutan att rulla framåt.
En av de roligare delarna med det här jobbet (och det finns MÅNGA roliga delar med det här jobbet!) är alla konstiga grejer man får göra ibland. Som att åka till Hong Kong, att ta över ett helt restaurangkök för en kväll, att jobba med sina förebilder och att få göra små gulliga pokemons av grönsaker tillsammans med sina barn.
Just det senaste gjorde jag här förra veckan efter att ICA kontaktat mig och undrade om jag inte ville vara med i en kampanj de har på gång som går ut på att få fler (både barn och vuxna, men i det här fallet främst barn) att våga testa mer frukt och grönsaker på tallriken). Det kändes som ett ämne som jag gärna ställde upp på, och dessutom gav det mig ett tillfälle att involvera mina kids lite mer i jobbet än vanligt! Att få barnen att äta mer vego och grönt är en ständig kamp, även för mig (min sambo äter blandkost, så våra kids får äta vad de vill), och det är alltid kul med sätt att göra dem mer intresserade av mat och förbättra deras kunskap om olika grönsaker.
Utmaningen var att helt enkelt hitta på någon sorts pyssel som skulle göra grönsakerna lite mer spännande och roliga för barnen. Vi fick 250 kronor att handla grönsaker för och sedan fria händer. Det här är vad vi hittade på:

Vår kasse, som ni ser användes långt ifrån allt till slutresultatet…

Idén att göra en Pokemon kom ifrån Kirrin, a.k.a ”stortjejen” (en gång i tiden ”lilltjejen” som hon kallades här på bloggen innan den nya lilltjejen dök upp i vårt liv). Både hon och jag har haft en rejäl Pokemonperiod (även om min peakade för en så där 17 år sedan och hennes fortfarande går starkt) och det kändes  helt rimligt att försöka lyckas med.
Vi spånade snabbt fram en så där fyra, fem stycken idéer varav till slut endast Bulbasur kvarstod. Jag ville att grönsakspokemonen också faktiskt skulle vara ätbar, och efter att Butternutpumpepikatchu hade bakats i ugnen såg han tyvärr helt fruktansvärd ut (har ni någonsin sett en helbakad butternutpumpa? Den e inte vacker… Lägg på polkabetskinder och svartrotsöron på det så såg han  ut som en mix mellan dockan ifrån SAW och ett brännskadeoffer… :S).
Vi kompenserade det dock med att tälja några Masterballs av majrovor och sedan lägga krutet på att göra Bulbasur så söt som möjligt.
Vi kommer att göra oss ett gäng sådana här och ta med oss till kräftskivan nästa helg. Det kommer bli succé! Kirrin är redan ett stort fan av kronärtskockor, men jag tror att göra ett sånt här pyssel både kan hjälpa barn att få en egen och bättre relation till grönsaker (det tror jag överlag de får av att inkluderas i matlagningen) och att göra det lite roligare. Vem vill inte ha en pokemon på bordet liksom?
Och OBS. Själva zucchinin här är lite mer av en ställning till den kokta kronärtskockan, som är det man sedan faktiskt äter. Vill ni äta upp resten av Bulbasur efteråt rekommenderar jag att ni hackar upp hen, steker bitarna i vitlök och olivolja, salt, peppar och några skvätt citron och äter upp med med pasta! Hur gott som helst! 🙂
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!