fbpx

Porotos granados – på steroider

Jag skriver sporadiskt men ändock. Hösten har kommit och med den nya rutiner, nytt jobb och nya saker som ska hinnas med och passas in i bilden av mig själv. Det tar ganska mycket tankekraft och tid och lämnar ganska lite över för matlagning eller bloggande.
Jävligt gott och jag har kommit att växa ihop ganska bra. Vi har en bra grej på gång efter nu ett och ett halvt år. Intensiva faser har varvats med smärtsamma uppbrott och nyfunnen passion. Förälskelsen har kanske lagt sig, men jag känner en djup kärlek. Det låter kanske lite weird att prata om en blogg såhär men liknelsen funkar för mig. En person, en relation, kan vara någonting tillfälligt i ens liv oavsett hur intensivt lågan brinner just då och där i stunden, men det är det som finns kvar efteråt som spelar roll. Det är de relationerna som kommer att bli en del av ens liv. Vi är där nu Jävligt gott och jag och det känns bra.

Sarahs familj och min tumme. As it should be.

Hösten har kommit på och med den så väcks på nytt min urge efter grytor. Det kommer bli mycket grytor på bloggen här framöver. Mjäkmagade har varnats!
Det här receptet är en hyllning till min vän Zebulon von Z som något otippat men helt och hållet välförtjänt här om veckan gick och vann Vardagsmaten.se:s tävling om Sveriges bästa vegorecept. Här är orginalreceptet. Han har lobbat hårt för det chilenska köket och det talar lite småilla om mig att det krävs något sån’t här för att jag defacto ska ta tag i det, men här är vi nu. (Till mitt försvar ska sägas att jag faktiskt lagade protos con riendas under perioden som bloggen vilade, så det kanske kommer ett recept på det någon gång också..).  Jag har modifierat det lite för jag ville göra det till ett långkok och verkligen gillar tomat.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Chiliensk gryta med chorizo, pumpa och bönor
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!