fbpx

Quesadillas med bönchili

IMG_6642 (765x1024)

I går var min svåger på söndagsmiddag och då käkade vi det här. Receptet kan vara en mix av två av de godaste grejerna som finns, bönchili och quesedillas och igår fick jag till en riktigt schysst version. Det är fräscht, gott och somrigt, tycker jag iaf. Testa och be the judge!

Bilderna är ifrån en gång tidigare i våras då jag lagade samma sak, så bönröran har majs i sig och ser inte riktigt lika snygg ut som den blev igår, men det hjälper till att få en liten feeling av hela grejen. Jag serverade den dessutom med en grönsallad och gräddfil till igår.
Det här blir ungefär mitt femte recept på bönchili på bloggen. Jag har ett här, ett här, här och här, men som man brukar säga kärt barn har många namn. Och i mitt fall då, många variationer. Det här är en snabb och smakrik version. Receptet påminner lite om det med chilifyllda enchiladas, men är ju quesedillas istället – så det är en helt annan grej.
Quesedillas är ju en riktig hit i sig och går att laga i många varianter. Det här receptet är jag ganska säker på i stor utsträckning liknar det man får på de flesta genomsnittliga tapasrestauranger och är supergott. Det går lika bra att göra det utan några grönsaker, med bara ost och lite salt eller med mer rejäl fyllning, men det kommer som ett senare recept för sig.

IMG_6637 (1024x765)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

En enkel och god variation!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
9 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!