fbpx

Ratatouille, a.k.a Confit Byaldi, Vegetariska världsdagen + Två stora roliga nyheter!


Hej!
Idag är det en stor dag! Dels är det 1 oktober (doh) vilket är den Vegetariska världsdagen. Det är ju roligt, men det är inte det i sig som gör den stor. Det är också premiär för hela två roliga nyheter på Jävligt Gott!
Dels kan jag stolt meddela att Vegokommissionen – Sveriges första och största krogrecensionssite för veganska restauranger och Jävligt Gott inleder ett nytt och stort samarbete. Vegokommissionen flyttar nämligen in som en underdomän till Jävligt Gott och tillsammans drar vi nytta av Jävligt Gotts storlek och Vegokommissionens superviktiga idé för att föra ut budskapet om bra vegankäk på krogen till fler.
Ni hittar Vegokommissionen i länken här i toppmenyn, i högerspalten eller helt enkelt på vegokommissionen.se eller www.javligtgott.se/vegokommissionen! Titta gärna in, läs någon av de mer än 20 recensioner som vi redan har uppe och lämna gärna en kommentar eller tips på någon restaurang som vi borde besöka! Målsättningen är att uppmärksamma all den goda veganmat som faktiskt finns där ute, samt att ge konstruktiv kritik och feedback till de restauranger som kanske skulle kunna utveckla sitt utbud.

Den andra roliga nyheten är att vi idag lanserar Jävligt Gotts nyhetsbrev med stora ambitioner! Det har gått ut två små utskick tidigare, men nu har vi gett det en fastare form och en mer långsiktig plan. Nyhetsbrevet kommer att komma ut varje söndag förmiddag och kommer att innehålla dels vår nya veckomeny där vi ger tips på goda veganska maträtter för veckan och dels en massa andra användbara tips och trix som kommer att göra dig till en bättre kock i vegoköket.
Signa upp här om du inte vill missa nästa veckas veckomeny! 🙂 Passa också att följa Jävligt Gott på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredRatatouille

Men – det är inget bra inlägg på Jävligt Gott om det inte också innehåller ett recept! Den här rätten fick jag (och säkert måååånga andra också) först upp ögonen för genom den fantastiskt fina animerade filmen Ratatouille om råttan Remy som (utöver att vara en råtta) är en gudabenådad kock med absolut smaksinne och den mkt fina idén om att alla kan laga mat. I filmen är det här rätten som vinner den stora och farliga matkritikerns hjärta och som räddar restaurangen, vilket skulle kunna ge intrycket av att den är särskilt svår och omöjlig att laga, vilket faktiskt är så långt ifrån sanningen man kan komma.
Den är otroligt enkel och god, men går självklart att krångla till ytterligare om man vill. Det enda som krävs är antingen lite tålamod med kniven eller en mandolin och lite försiktiga fingrar. I övrigt är det ett busenkelt recept som ni verkligen måste testa! Den här grönsaksgratängen funkar fint som den är med en god bit bröd, eller som ett tillbehör till en buffé, någon sorts vegokött eller annat smarrigt. 🙂
Och bara en kort liten notis. Enligt fransoserna är det här en så kallad Confit Byaldi – inte en Ratatouille, men iom att den i stort sett innehåller samma saker så förstår jag att den lätt kan kallas för en snäppet snofsigare sådan. Kalla den vad du vill – god är den oavsett!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

a.k.a Confit Byaldi
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!