Jakten på #sthlmsbestvegoburger fortsätter! Nu senast var tanken att jag och en polare skulle gå och testa Flippin Burgers vegoburgare som vi suktat efter en längre tid. Men icke. När vi kom dit vid 19.30 en fredagskväll strax efter löning så ringlade kön långt ut genom dörren. Ärligt liksom?
Bekväma som vi är så vände vi på klacken och gick. Det fick bli en annan gång. Så det bidde Bagpipers Inn istället. En ganska standard brittpub som ligger långt upp på Rörstrandsgatan vid St Eriksplan. Jag hade positiva minnen från tidigare besök något år innan då jag hade käkat deras vegoburgare och tänkte att det nog kunde bli ett bra plåster på såren.
När vi dök upp så var det redigt med folk även här. Vi fick vänta i en halvtimme innan vi lyckades få plats längst in i lokalen vid ett ståbord. Personalen var dock snabba på att på eget initiativ gräva fram två barstolar åt oss som vi tacksamt slog oss ner på. Vi beställde varsin vegoburgare med ost och chilibearnaise till (139 pix). (Burgaren går att få utan ost för några kronor mindre och det finns veganska dipsåser att beställa, så jag gissar att det även är veganvänligt).
Det första jag kunde konstatera var att det inte var samma burgare som jag mindes. På gott och ont får man väl säga. Den färdigköpta sojaburgare som jag mindes hade bytts ut mot en helt enorm hemmagjord sojafärsbiff. Mitt första intryck var att jag var rejält imponerad. Det är den absolut första hemmagjorda vegofärsbiff jag sett utanför mitt eget hem, och sånt förtjänar ju alltid cred. När jag satte tänderna i den så sjönk dock entusiasmen. Biffen var jättemjuk och helt galet överkryddad med spiskummin. Den picklade rödlök och ost som fanns på burgaren försvann helt i skuggan av spiskummin.
Nä. Den lär jag inte käka igen. Tyvärr alltså, för det var ett bra försök och potatisklyftorna som serverades till var jättegoda.
2.5 av 5 burgare. Chilla på kryddningen och fila på konsistensen (och fila av hälften av storleken) så ökar dock chanserna för ett bättre betyg drastiskt.