fbpx

Recension: Bagpipers Inn's vegoburgare

IMG_4260 (800x600)
Jakten på #sthlmsbestvegoburger fortsätter! Nu senast var tanken att jag och en polare skulle gå och testa Flippin Burgers vegoburgare som vi suktat efter en längre tid. Men icke. När vi kom dit vid 19.30 en fredagskväll strax efter löning så ringlade kön långt ut genom dörren. Ärligt liksom?
Bekväma som vi är så vände vi på klacken och gick. Det fick bli en annan gång. Så det bidde Bagpipers Inn istället. En ganska standard brittpub som ligger långt upp på Rörstrandsgatan vid St Eriksplan. Jag hade positiva minnen från tidigare besök något år innan då jag hade käkat deras vegoburgare och tänkte att det nog kunde bli ett bra plåster på såren.
När vi dök upp så var det redigt med folk även här. Vi fick vänta i en halvtimme innan vi lyckades få plats längst in i lokalen vid ett ståbord. Personalen var dock snabba på att på eget initiativ gräva fram två barstolar åt oss som vi tacksamt slog oss ner på. Vi beställde varsin vegoburgare med ost och chilibearnaise till (139 pix). (Burgaren går att få utan ost för några kronor mindre och det finns veganska dipsåser att beställa, så jag gissar att det även är veganvänligt).
IMG_4262 (800x600)
Det första jag kunde konstatera var att det inte var samma burgare som jag mindes. På gott och ont får man väl säga. Den färdigköpta sojaburgare som jag mindes hade bytts ut mot en helt enorm hemmagjord sojafärsbiff. Mitt första intryck var att jag var rejält imponerad. Det är den absolut första hemmagjorda vegofärsbiff jag sett utanför mitt eget hem, och sånt förtjänar ju alltid cred. När jag satte tänderna i den så sjönk dock entusiasmen. Biffen var jättemjuk och helt galet överkryddad med spiskummin. Den picklade rödlök och ost som fanns på burgaren försvann helt i skuggan av spiskummin.
Nä. Den lär jag inte käka igen. Tyvärr alltså, för det var ett bra försök och potatisklyftorna som serverades till var jättegoda.
2.5 av 5 burgare. Chilla på kryddningen och fila på konsistensen (och fila av hälften av storleken) så ökar dock chanserna för ett bättre betyg drastiskt.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!