fbpx

Recension: Bröderna Olssons vegoburgare

IMG_2966 (800x600)
Jag har recenserat Bröderna Olssons burgare tidigare här på bloggen, men då var det bara deras á la carte burgare som serveras på ovanvåningen som avhandlades. Jag har också skrivit om deras vegochili. (Ja. Jag gillar stället. Jag erkänner.)  Nu när jag har tagit upp jakten på #sthlmsbestvegoburger och som ett led i detta betar mig igenom krogstockholms burgarutbud så har turen kommit även till Brödern Olssons mindre berömda, men ack så underskattade källarburgare.
För er som är obekanta med etablissemanget så är Bröderna Olssons ett hak på Folkungagatan på Södermalm som är kända för sin enormt vitlöksspäckade mat. Allt de serverar osar av vitlök och det står små klasar av persilja på alla bord så att matgästerna ska överleva hemfärden. Atmosfären är genuin och drar åt sydstats/creolehållet, med en rejäl portion rockabilly. Så om du inte gillar vitlök eller rock så gör du dig själv inga tjänster genom att styra kosan hitåt. Tur för mig så gillar jag dock bägge.
Á la cartemenyn innehåller som jag också nämner i min tidigare recension ett flertal vegorätter (även om jag är tveksam om någon av dem är vegansk) och serveras enbart på övervåningen. Det är dock på nedervåningen som magin händer, enligt mig. Där serveras nämligen enbart hamburgare och alkohol. Alla burgare kostar 100 pix jämt (om jag nu inte minns fel) och fries är ett tillval ovanpå det.
IMG_2970 (800x600)
Vegoburgaren på menyn är en mindre variant av den som serveras på ovanvåningen. Det vill säga, den är stor jämfört med alla andra burgare på alla andra ställen, men har ungefär halva diametern av den på ovanvåningen. Det är dock bara bra, för den där uppe är löjlig. Biffen är en bönbaserad och kryddig grej med okej tuggmotstånd. Burgaren dryper av vitlöksdressing och har precis rätt mängd sallad och bröd. En riktig fullträff.
Burgaren räcker dessutom i sig för att mätta, och om du tar fries till så blir du smällmätt för 135 spänn. Riktigt tacksamt.
4 av 5 burgare blir betyget. Om konsistensen på biffen blev snäppet fastare så skulle det nog ta me tusan bli en fullpoängare.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!