fbpx

Recension: Ho's Kina, Stockholm

Ho’s Kina, Hornsgatan 151, Stockholm

Recensent: Rasmus Klockljung
I min förra recension åt jag hamburgare vid Hornstull, och nu går jag bokstavligen tvärs över gatan till Ho’s Kina, en kvarterskrog som funnits sedan slutet av 1980-talet. Några dörrar bort äger samma familj även en thailändsk restaurang som har en vegansk meny, och här på den kinesiska finns en vegetarisk meny, som inkluderar en hel del veganska rätter.
Mitt sällskap på tre personer blir placerade vid väggen precis innanför dörren, något som inte känns som ett särskilt bra ställe att tillbringa ett par timmar på, men den förhållandevis lilla lokalen är närmast fullsatt när vi anländer och borden står oerhört tätt. Däremot blir de båda borden bredvid oss strax lediga, så faktum är att vi förmodligen har den mest ostörda platsen i restaurangen.

Personalen är avslappnad och vänlig, och den som tar vår beställning har full koll på vilka rätter som är veganska. När vi frågar vad det är för fyllning i den vegetariska vårrullen och dumplings på förrättsmenyn blir svaret att ”det är enbart grönsaker, så de är ganska tråkiga”. Uppriktighet uppskattas förstås, men eftersom det inte finns särskilt många veganska förrätter att välja mellan beställer vi ändå dessa, och tyvärr visar det sig att servitören hade helt rätt. De är verkligen trista, men det beror knappast på just att de innehåller grönsaker utan snarare på hur de har behandlats.
Vårrullen beskrivs av min vän som att allting smakar likadant, och det inte går att urskilja vad den innehåller. Mina dumplings är ångade och har ett hölje av svagt grönfärgad, ganska tjock deg som blir aningen mastig att tugga på efter ett tag. Inte heller här går det att uppfatta några tydliga smaker, och när jag öppnar en visar sig fyllningen vara tofu samt grönsaker som inte ens går att känna igen till utseendet. Alltihop är nämligen skuret i ytterst små bitar, bara ett par millimeter stora, och endast färgen avslöjar att morot ingår bland dem. Till dumplingarna serveras en ingefärssås, men eftersom degknytena har slät yta fastnar såsen och därmed dess smak knappt när de doppas i den. Portionen är rejäl, hela tolv dumplings ingår, och passar nog bäst att dela på två personer. Jag äter visserligen upp de flesta, men hinner bara med hälften innan varmrätten serveras.
Vi beställer även edamamebönor, och dessa serveras helt utan kryddning eller annan smaksättning, vilket blir ganska trist. Efter förfrågan får vi dock in en extra skål ingefärssås.

Utbudet av varmrätter är desto större än bland förrätterna, och jag blir nyfiken på det sojabaserade vegetariska lammet. Rätten är wokad, och själva köttet har fint tuggmotstånd och är smaksatt med chili och spiskummin. Mycket aromatiskt och riktigt gott! Det serveras blandat med strimlad paprika, gul lök, purjo samt gröna bönor, men även här är grönsakerna rätt så trista. De saknar helt smaksättning, och bönorna hade mått bra av lite längre tillagning. En i sällskapet väljer friterad tofu med grönsaker och svartbönsås, vilken hon tycker är smakrik men saknar salt. Efter att ha bett om att få in sojasås och chilistark sambal blir hon betydligt mer nöjd, men tycker ändå att rätten inte är lika bra som vid hennes tidigare besök här. Den tredje av oss beställer vegetarisk kyckling, även den wokad och förmodligen gjord på soja, som också serveras med grönsaker. Precis som vårrullen har även varmrätten ytterst diffus smak, och efter att hon haft oturen att ha valt båda dessa rätter blir hennes betyg att maten är ”medioker”.

En av oss har alltså varit på Ho’s Kina flera gånger förut, så uppenbarligen kan de laga tillräckligt bra mat för att folk ska komma tillbaka, men den här gången var hon inte lika nöjd. Sojalammköttet var som sagt vällagat och gott, men när de flesta av sex rätter i övrigt saknar smak är det under all kritik.

PRISER

Vårrulle 55 :-
Dumplings 165 :-
Edamame 50 :-
Vegolamm 150 :-
Vegokyckling 150 :-
Tofu med svartbönsås 140 :-

BETYG

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!