fbpx

Recension: Marie Laveau, Stora Barens vegoburgare

IMG_0987 (1024x768)
Besök nummer två på jakt efter Stockholms bästa vegetariska hamburgare gick till Marie Laveau på Hornsgatan och deras ”Stora Baren” som ligger precis vid ingången till restaurang/nöjeskomplexet ML. Och jisses. De satte standarden högt.
Marie Laveau är överlag ett grymt ställe för oss vegetarianer. Framförallt om man är som jag och gillar lite mustigare mat. Inne på restaurangen som ligger längst bak i lokalen så har de hela tre rediga vegetariska huvudrätter. Jag har än så länge bara testat en av dem, så en egen recension av restaurangen kommer någon gång senare i höst hoppas jag på. Men den var riktigt bra. De har också lunchhaket Love Food Café som ligger i ML:s bakficka och som har ett skitspännande sandwich/burgarkoncept. Det kommer jag nog också att skriva ett eget separat inlägg om när jag varit där några gånger mer.
Men, nu till det det här inlägget skulle handla om. Stora Barens vegoburgare. Stora Baren serverar bara fem rätter. Tre burgare, en pulled pork macka och southern fried chicken. Enkelt och amerikanskt kan man väl sammanfatta det. Men de gör det jävligt fint.
Vegoburgaren är enkel, men rejäl. En biff bestående av portabellosvamp, kikärtor, cajunkryddor och någon sorts bindmedel (frågade tyvärr inte vad det var) på 5 oz (150 gram) serveras i ett hembakt grillat bröd, med dressing, tomat, sallad och optional cheddarost. Enkelt, men fan vad gott. Lugnt en av kanske två bästa vegoburgare jag käkat utanför hemmets fyra väggar. Biffen är kryddig, mäktigt och har tillräckligt mycket tuggmotstånd för att göra väsen av sig (även om den skulle kunna vara liiite tuggigare, det är trots allt en bön/svampburgare och sådana är svåra att få perfekta). Dressingen och osten är prima kvalité och ger precis den där kladdiga och flottiga upplevelsen du vill att en burgare ska ge.
IMG_0986 (1024x768)
Till den kan man välja att beställa in antingen lökringar eller pommes frites och ev. extra majonnäs. Jag tog lökringarna och chipotlemajonnäs. Skitgott verkligen. Men här dyker också ett av de största problemen med stället upp. Priset. Hela kalaset med burgare, lökringar och extra majonnäs gick på 230 pix. Det är ganska dyrt för att vara barmat kan jag tycka. Och absolut dyrt i relation till de andra konkurrenterna som jag besökt som ligger mer runt 100 lappen plus typ 30 spänn för pommes. Här gick bara lökringarna på 65:-. Stora Baren är också just en bar. Det här är inte ett ställe med tonvis med bord och reservationer. Har du tur och kommer tidigt får du sitta, annars blire till att frysa på uteserveringen eller trängas i baren
Men, allt som allt. Fan vad det är värt det. Så sjukt jävla gott alltså. Ska du bara äta en burgare om du kommer till Stockholm över dagen så kommer du inte åka hem besviken om det besöket går till Marie Laveau och deras förstutrapp.
Betyget blir 4.5 av 5 burgare.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
9 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!