fbpx

Recension: Max Hamburgares nya BBQ Halloumi kampanjburgare


Hej!
Jag är nyss hemmkommen ifrån Max Hamburgares provkök där jag som en del av en liten exklusiv skara (höhö) fått testa Max nya vegetariska kampanjburgare som släpps nu den 19 januari!
Det är en så kallad Grand Deluxeburgare, dvs modell större och namnet säger egentligen allt – BBQ Halloumi. Det är en jätteburgare med två stycken 60 g skivor friterad halloumi, två lökringar, pepprig BBQ sås, majonnäs och picklad gurka på grillat briochebröd. Det är en kampanjburgare vilket innebär att den bara kommer att finnas under en begränsad tid – men de har ju gjort kampanjburgare permanenta förut, så dit å köp nu för bövelen!
Jag och några andra fick som sagt möjlighet att testa burgaren idag, och jag kan säga att den är every bit as munchy som den ser ut. Den tog på riktigt typ 5 minuter att tugga i sig (vilket är lång tid för en burgare!) och den drällde av sås. Det är inte något för dig som är intresserad av att gå ner i vikt (eller för den delen är vegan) men för alla oss som inte bangar på en smarrig halloumiburgare så är det här fan det bästa på snabbmatsfronten sedan BBQ sandwichen visade sitt snygga ansikte för nästan exakt ett år sedan.

Jag gillar verkligen Max ambition att servera mycket och jävligt gott vegokäk på sina restauranger. Sedan förra årets jättelansering har deras försäljning av vegetariska burgare ökat med hela 4x och icke nötköttsburgare (dvs inräknat kyckling och fisk) är nu uppe i hela 21 % av deras totala försäljning. Det är inte dåligt för en burgarkedja. Att alla deras rätter dessutom finns tillgängliga över hela landet – och verkligen är jättegoda, till skillnad från en del av deras konkurrenters (hrm…) – gör stor skillnad för möjligheten för alla att äta ett jävligt gott och jävligt svulligt vegomål. För vem fan sa att vegetarisk och vegansk mat måste vara nyttig?! Inte jag i alla fall.

Burgaren var så jävla god så jag var tvungen att ta en till. Man får passa på när de bjuder! 😛 😉 Och jag försvarar mig med att jag åtminstone inte tog några pommes! Måste ju prioritera sina kalorier…

Nu håller vi tummarna för att den här lanseringen går superbra och är aktiva konsumenter så att Max Hamburgare fortsätter att pumpa ut högkvalitativa vegoburgare till folket, och framförallt snart får fram en riktigt svullig veganburgare. Tills dess får ni veganer fortsätta att njuta av BBQ Sandwichen, men för alla andra där ute så kan jag lova att Max just levererat ett riktigt jävla gott alternativ till köttburgaren och för alla oss lakto-ovo vegetarianer, ett väldigt allvarligt hot mot beach 2017 😛
Jag fick mig dessutom en exklusiv liten intervju under lunchen med Max vice VD Christoffer Bergfors, deras chefskock Jonas Mårtensson och informations och hållbarhetsansvarige Kaj Török där de bland annat berättar om varför det blev just en halloumiburgare och om det någonsin kommer att komma en Oumph box på det ordinarie soritmentet! 😉

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!