fbpx

Recension: Mineral, Malmö

Mineral, Sankt Knuts Väg 13, Malmö

Recensent: Johan Lundgren
Mineral har bara hunnit vara öppet ett par veckor vid Vegokommissionens besök men drivkrafterna bakom denna pärla till vinbar och restaurang har ett förflutet i Halmstads egna Kafé Rotundan och inrednings- och återbruksbutiken ButikFabrik, placerad bara ett älgkliv från restaurangen. På samma plats hittade vi tidigare hyllade vinbaren Kiez som med ett brett utbud av drycker och lakto-ovo-vegetariska rätter lockade Malmös törstigaste besökare till området runt St Knuts-torg.

En blandning av vintage, återbruk och nytt i harmoni.

Vi kliver in i lokalen där inredning och atmosfär i stort återspeglar den som systerverksamheten ButikFabrik har satt som ton, vi snackar om en blandning av vintage, återbruk och nytt i harmoni. Klockan klämtar lunchtid och vi beställer en kombinerad bricka med tomatsoppa och quinoabowl, bonus i form av en kokos-bonbon ingår, likaså kaffe. En flaska äpplemust med touch av ingefära från Bornholms Musteri får agera dryckeskompis till dessa två rätter.

Tomatsoppa med rostade kikärtor. Bra balans mellan sälta, syra, sötma och nötigt från de rostade kikärtorna. En väldigt bra, len och värmande tomatsoppa helt enkelt, no more no less. Ett gediget grillat surdegsbröd med olivolja och saltflingor doppas i soppan. Vi njuter av att äntligen få ett bra bröd till vår soppa, något som ofta presenteras i form bakeoff eller hastigt bakat utan kärlek, serveras här istället med kvalitet.

Quinoabowl med rostade rotfrukter, purjolök, svamp, tahinidressing och några kvistar koriander. Gott och mättande i sin enkelhet, den hemgjorda chilisåsen som står på bordet lyfter rätten en nivå även om mer koriander alternativt mynta hade gjort bowlen något mer intressant.

Den hemgjorda chilisåsen som står på bordet lyfter rätten en nivå.

Kokos-bonbonen kan närmast likna en vegansk Bounty, fullproppad med kokos. Doppad i mörk choklad och toppad med kokosflagor och havssalt. En perfekt avslutning tillsammans med en kopp kaffe med bönor från Slöinge Kafferosteri.

Luncherna alterneras på daglig basis medan maten som serveras efter lunchtid rotererar med längre intervall där säsongens grödor nyttjas. Värt att nämna är att Mineral har ett ruskigt stort dryckessortiment av viner, naturviner, öl, alkoholfria alternativ i form av muster, finläsk, ginger beer och mycket mer. Som nykterist uppskattar jag att kunna dricka något annat än mineralvatten eller produkter från amerikanska läskgiganter.

PRISER:

Lunchkombo: 95:-
Alkoholfri dryck: 30:-

BETYG: 

Betyg 4

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!