fbpx

Recension: Nois café & deli, Malmö

NOIS CAFÉ & DELI, FRIISGATAN 3, MALMÖ

Recensent: Camilla Bergvall
På Nois café & deli är det alltid fullt med folk runt de vanliga mattiderna, så vi beger oss hit en eftermiddag och lyckas därmed roffa åt oss sittplats. Här serveras vietnamesisk streetfood i ett stadigt menykoncept som hållt i sig över flera år.
Menyn består av fyra rätter som alla kan fås med olika proteinkällor, för veganen är det tofu som gäller. Välj mellan Bánh mi (Vietnamesisk baguette), Abán (Risnudelsallad), Gái cuán (Färska sommarrullar) eller Pho (Vietnamesisk risnudelsoppa). Extra på menyn finns även Bánh xáo (Vietnamesiska crépes) som även de kan fås som vegansk. Jag väljer risnudelsallad (utan koriander) och en hemmagjord ingefära- och limedryck. Utöver maten på menyn finns det nämligen i disken vid kassan fullt av hemmagjorda drycker, bakverk och annat gott.

Utbudet för veganen är brett här, alla rätter kan fås veganska och det finns även veganska sötsaker.

Maten tillreds i det lilla köket bakom kassan, personalen verkar ha ögon i nacken för de rör sig i synk utan att krocka en enda gång. Det är sådant som kan imponera på en som till och med krockar med sig själv ibland. Vi får ut maten ganska fort, blir önskade smaklig måltid och hugger in.
Kronan på det här verket är utan tvekan tofun, som är tillagad i en riktigt god smakrik sås som vi inte riktigt vet vad den innehåller. Tofun är sedan toppad med jordnötter och sesamfrön som bidrar med krisp till den annars ganska mjuka konsistensen. Risnudlarna är uppblandade med lite mango, morot och rädisor. Vid sidan ligger syrlig picklad rättika och en ananassås som lyfter fräschheten på hela rätten när den hälls över nudlarna. Det ser inte ut att vara en enorm portion, men det är mättande och vi orkar faktiskt inte ens äta upp allt på tallriken fast vi hemskt gärna vill det. Drycken är syrlig och frisk, vilket höjer matupplevelsen.

Smakerna är tydliga, kompletterar varandra och är helt enkelt väldigt goda.

Det här är ett ställe med många stammisar och jag skulle gärna vara en av dem. Det är enkel, men väl genomtänkt, streetfood med mycket smak, fräschhet och dessutom väldigt trevlig service och personal som brinner för vad de gör. Nois är som en trygg punkt i ett annars väldigt omväxlande restaurangliv, hit kan du alltid gå och veta att du inte blir besviken.

PRISER:

Risnudelsallad 79 :-
Hemmagjord lime och ingefärsdryck 30 :-

BETYG:

DELA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!