Hej igen!
Det har varit mycket burgare nu på senaste, men det känns ju alltid okej. Burgare kan man komma långt på, och jakten på #sthlmsbestvegoburger måste fortsätta.
Något som man också kommer långt på är pimpade pommes, något som gänget på Prime Burger har fattat. Det är faktiskt lite fascinerande att så få andra ställen kör med den här grejen. Max har börjat med sina chili cheese fries, men i övrigt har jag varken sett det på någon av de finare eller de mindre fina hamburgerhaken. Antagligen för att jag inte kollat så noga, men på Prime är det svårt att undvika. De har typ fem, sex olika varianter av pommes med olika typer av såser på och jag älskar det! Så till den grad att vi var tvungna att beställa in tre olika typer av tillbehör och dela på när vi var där å käkade senast.
Jag beställde in nachos med ostsås och rödlök, S beställde in sötpotatispommes med gräddfil, koriander och chili och så tog vi lökringar också. Nachosen var supergoda (not to anyones surprise), men konstigt nog så serverades de kalla? Sötpotatisen var däremot en jävla superhit! Och verkligen något som man skulle kunna laga själv hemma. Kombinationen mellan spröda pommes, stark chili och krämig gräddfil är genial! För att inte tala om hur gott det är med sötpotatispommes överlag.
Burgaren var dock en lite annan historia. De har två olika vegoalternativ, bönburgare eller halloumi som går att få istället för kött på alla burgare, om man tar bort ev. bacon dvs. En av burgaralternativen är strictly vego dock, BBQ Bean burgaren, så det var den jag testade. Tyvärr så var bönbiffen ganska mycket en besvikelse. Den smakade helt okej, men var helt hopplöst mjuk och mushy. Om det inte hade varit för krispsallaten på burgaren så hade man knappt märkt skillnaden mellan brödet och resten av burgaren. Trist. Hur svårt ska det vara liksom? Känns som ett typexempel på att kocken själv inte käkar sin burgare… Halloumiburgaren lär ju vara annorlunda, men halloumi är ju halloumi liksom.
Stället (vi var på Folkungagatan och käkade) överlag var dock väldigt mysigt och hade en bra mix mellan restaurangfeeling och burgarhak, vilket gjorde att det passade fint även för en lite mer seriös kväll. S, som dock käkar kött, var däremot helt lyrisk över sin burgare, så det är uppenbarligen bara bönburgare de inte är så vassa på.
Allt som allt fick burgaren bara 2.5, men inräknat tillbehör och mysighetsfaktor blir det 3.5 burgare av 5 möjliga för Prime Burger.
Hojta om ni vill ha hjälp med att hotta upp er burgare! Jag ställer gärna upp.