fbpx

Recension: Prime Burgers vegoburgare

IMG_0532
Hej igen!
Det har varit mycket burgare nu på senaste, men det känns ju alltid okej. Burgare kan man komma långt på, och jakten på #sthlmsbestvegoburger måste fortsätta.
Något som man också kommer långt på är pimpade pommes, något som gänget på Prime Burger har fattat. Det är faktiskt lite fascinerande att så få andra ställen kör med den här grejen. Max har börjat med sina chili cheese fries, men i övrigt har jag varken sett det på någon av de finare eller de mindre fina hamburgerhaken. Antagligen för att jag inte kollat så noga, men på Prime är det svårt att undvika. De har typ fem, sex olika varianter av pommes med olika typer av såser på och jag älskar det! Så till den grad att vi var tvungna att beställa in tre olika typer av tillbehör och dela på när vi var där å käkade senast.
Jag beställde in nachos med ostsås och rödlök, S beställde in sötpotatispommes med gräddfil, koriander och chili och så tog vi lökringar också. Nachosen var supergoda (not to anyones surprise), men konstigt nog så serverades de kalla? Sötpotatisen var däremot en jävla superhit! Och verkligen något som man skulle kunna laga själv hemma. Kombinationen mellan spröda pommes, stark chili och krämig gräddfil är genial! För att inte tala om hur gott det är med sötpotatispommes överlag.
IMG_0529
IMG_0527
IMG_0525
Burgaren var dock en lite annan historia. De har två olika vegoalternativ, bönburgare eller halloumi som går att få istället för kött på alla burgare, om man tar bort ev. bacon dvs. En av burgaralternativen är strictly vego dock, BBQ Bean burgaren, så det var den jag testade. Tyvärr så var bönbiffen ganska mycket en besvikelse. Den smakade helt okej, men var helt hopplöst mjuk och mushy. Om det inte hade varit för krispsallaten på burgaren så hade man knappt märkt skillnaden mellan brödet och resten av burgaren. Trist. Hur svårt ska det vara liksom? Känns som ett typexempel på att kocken själv inte käkar sin burgare… Halloumiburgaren lär ju vara annorlunda, men halloumi är ju halloumi liksom.
Stället (vi var på Folkungagatan och käkade) överlag var dock väldigt mysigt och hade en bra mix mellan restaurangfeeling och burgarhak, vilket gjorde att det passade fint även för en lite mer seriös kväll. S, som dock käkar kött, var däremot helt lyrisk över sin burgare, så det är uppenbarligen bara bönburgare de inte är så vassa på.
Allt som allt fick burgaren bara 2.5, men inräknat tillbehör och mysighetsfaktor blir det 3.5 burgare av 5 möjliga för Prime Burger.
Hojta om ni vill ha hjälp med att hotta upp er burgare! Jag ställer gärna upp.
IMG_0523
IMG_0524

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!