fbpx

Recension: Texas Longhorn, Stockholm

TEXAS LONGHORN, HORNSGATAN 180, STOCKHOLM

Recensent: Rasmus Klockljung
Hornsgatans västra ände är förmodligen Stockholms mest veganvänliga gatstump. Här finns en vegansk matbutik med tillhörande kafé, ännu ett fikaställe, samt minst tre restauranger med ett flertal veganska rätter på menyerna. Inte dumt för ett hundratal meter gata längst ut på Södermalm.
Här finns även en av Texas Longhorns restauranger, en kedja som har en tydlig köttprofil. Men faktum är att de på många av sina enheter även har en vegansk burgare. Med debaclet med Vigårdas mosiga, sönderfallande linsburgare för någon månad sedan i minnet hoppas jag på en betydligt bättre måltid här. Jag blir visad till ett bord i lokalens bakre del, och beställer in ett glas tranbärsjuice i väntan på maten. Det serveras med en rejäl portion isbitar, och även glaset är så kylt att det till en början knappt går att hålla i, men juicen är god, om än inte särskilt syrlig.
Texas Longhorns på samma gång machoaktiga och klichéartade köttimage märks av även i lokalen. Lamporna ovanför varje bord hänger på köttkrokar, väggarna är prydda med registreringsskyltar från delstaten ifråga och annan kitsch, och här finns en fejkkaktus i en vrå. På smala hyllor ovanför sofforna står flaskor med inte bara kedjans egen ketchup och senap utan också ett antal olika chilisåser med rejält tryck.

När jag får in burgaren tycker jag först att den är oväntat liten, en dryg decimeter i diameter, och undrar om den kommer vara tillräckligt mättande. Det syns dock genast att det här är något helt annat än en torr samling stekta linser och frön. Själva biffen har riktigt fast och fin konsistens, den är välstekt, saftig, och, ja, oerhört köttig. Den i sig är väldigt mättande för sin storlek, vilket är tur, för burgaren har ganska klent med toppingar. Det finns några skivor jalapeño, lite avokado, och en grön sås som enligt menyn också ska vara gjort på jalapeño, men smaken är ganska diffus, om än rätt så god. Under biffen finns sallat, rå lök och längst ner majonnäs. Brödet smakar helt okej men är inte på något sätt minnesvärt. I själva burgaren är det definitivt biffen som är utropstecknet, och trots den förhållandevis lilla storleken är det väldigt mycket att tugga på.

De är sannolikt de frasigaste pommes jag har ätit!

Ungefär halva fatet är täckt av pommes frites, vilka självklart också bidrar till mättnad. De är kanske inte anmärkningsvärda vad gäller smaken, men de är sannolikt de frasigaste pommes jag har ätit! Friteringen är verkligen helt perfekt. Det finns en liten plastskål med salsa att doppa dem i, men den är rättens stora besvikelse. Salsan har en svag röksmak och består mest av lök och tomat, och blir mycket snabbt ointressant. Det sista tillbehöret är en liten trave tunt skivade gurkpickles. De har en fin men absolut inte för kraftig syrlighet och är så mjuka att de nästan smälter i munnen. Dem hade jag gärna ätit fler av!

Här finns alltså flera riktigt bra inslag, men sammantaget tycker jag ändå inte att detta är en prisvärd måltid. För 179 kronor förväntar jag mig att hela rätten ska vara riktigt god, och så är inte fallet här, och trots att själva biffen är förvånansvärt mastig är måltiden inte så mättande som jag hoppats. Sökandet efter Stockholms bästa veganska burgare fortsätter.

PRISER

Burgare 179 :-
Juice 28 :-

BETYG

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!