fbpx

Recension: Tokyo Diner, Stockholm

Tokyo Diner, Hötorgshallen, sushirestaurang

Recensent: Rasmus Klockljung
I en av centrala Stockholms saluhallar ligger denna japanska restaurang som visar att en riktigt bra frityrsmet är det som lyfter en redan mycket bra sushi till ännu högre nivåer. Vegokommissionens recensent är lyrisk.
En vanlig fråga i olika vegangrupper på Facebook är var det finns bra lunch i Stockholms city, och Tokyo Diner brukar vara mitt återkommande tips. Den lilla restaurangen är belägen precis innanför Hötorgshallens entré från Sergelgatan, vilket möjligtvis gör att den kommit lite i skymundan, för många medlemmar i grupperna har inte tidigare hört talas om den. Å andra sidan har den ett antal hängivna kunder, och de borde bli fler, för här serveras den godaste sushi jag ätit i Stockholm!
Sushi är den enda rätt på menyn som finns i vegansk tappning, och serveras som nio, elva eller fjorton bitar. På många andra restauranger tycker jag att elva bitar mest känns som ett mellanmål, men här räcker det faktiskt mycket väl till en lunch eftersom alla bitar är rejält tilltagna. Tokyo Diner har dessutom förstått vikten av att använda många olika råvaror. I de sex nigiri som ingår i den mellanstora portionen finns inte mindre än fem olika varianter, med sparris, avokado, minimajs, mango och sockerärtor. De är snyggt garnerade med sesamfrön, smörgåskrasse och annat smått, och på tallriken ligger förutom den självklara ingefäran och wasabin också en liten hög med ytterst tunt spiraliserade rotfrukter.

De olika grönsakerna och frukterna är mycket smakrika, och riset har en närmast perfekt syrlighet av vinägern. Det senare kommer kanske allra bäst till sin rätt i den risfyllda tofukudden. Det som dock är Tokyo Diners verkliga guldkorn, och något som jag inte sett på några andra sushirestauranger i stan, är de fyra tempurafriterade bitarna. De är skurna i tårtbitsformade klyftor, fyllda med ris och med små sparrisbitar i mitten. Frityrsmeten är underbart frasig, aningen flottig, och smakar fullständigt ljuvligt! Dessa bitar i synnerhet äter jag riktigt långsamt för att dra ut på det goda så länge som möjligt, och när de är slut är det inte utan att jag överväger att beställa en till portion, trots att jag är mätt, för att få mer av dessa godsaker.

Frityrsmeten är underbart frasig, aningen flottig, och smakar fullständigt ljuvligt

För den som, likt oss vid vårt besök, hamnar vi ett av de små borden vid gången kan det bli smått störande när stressade saluhallsbesökare skyndar förbi alldeles intill. Miljön är inte den bästa för en lugn måltid, men så är det ju ofta i lunchsammanhang. Eftersom restaurangen följer Hötorgshallens öppettider har den inte öppet för middag, vilket på sätt och vis är tur, för annars hade jag knappast ätit någon annanstans. Så goda är de där friterade läckerheterna, och hade det varit möjligt hade jag gladeligen beställt hem sisådär 35 sådana varenda dag. Det, och en dessert eller två, vore min definition av en perfekt matdag.

PRIS

Elva bitar sushi 135:-

BETYG


 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!