fbpx

Recension: Vegoburgaren på KÄK Hornstull

IMG_0937 (1024x768)
För några veckor sedan var jag på KÄK Hornstull för andra gången i jakten på Stockholms bästa vegoburgare. Då utlovade jag som vanligt en längre recension av stället, så här kommer den!
KÄK drivs av krögarna bakom Hornstullsinstitutionen Judit och Bertil som bara ligger ett stenkast närmare vattnet ifrån det relativt nyöppnade stället KÄK. Till sin hjälp har de hiphopikonen (om man nu kan kalla honom det. I guess.) Petter. Exakt vad Petter bidrar med förutom street cred och ett tydligt hiphopfokus vet jag dock inte riktigt exakt. Det är möjligt att det är hans stora kärlek för snabbmat som tjänat som inspiration. Eller inte. Vad vet jag?
IMG_0944 (1024x768)Det jag dock vet är att det var en sjuk hype runt stället när det öppnade. Petter and the gang hade varit i The Big Apple och käkat runt (verkar vara en grej bland innerstadshiphopare. Mange Schmidt släppte just en kokbok där han och Jonas Cramby gör exakt det på 200 ish sidor) och hade nu med sig de bästa recepten med sig hem. Burgare, pulled pork och tacos i lyxtappning. Och, framförallt, gick snacket – så hade de hittat en grym jävla vegoburgare. Så… It had to be put to the test.
Biffen består av en smakrik men ganska mjuk svampröra som har panerats och sprödfriterats. Den serveras i ett gott bröd, men tyvärr med way to lite tillbehör. Ketchup och senap får man ta på själv och på burgaren ligger bara, förutom biffen, en skiva tomat, lite dressing och lite sallatsblad. Det gör onekligen att smaken av biffen kommer igenom dock.
Jag beställde burgaren tillsammans med deras fries och deras tryffelmajonnäs. Friesen var riktigt fina och krispiga, och man fick mycket! Majonnäsen var dock kanske inte riktigt rätt val till en svampburgare. Den smakar verkligen mycket tryffel, och tillsammans med burgaren så blev det lite väl mycket… svamp.
Alltså, missförstå mig inte nu. Det var gott, men på ett lite väl finsmakarsätt. Nästan lite franskt, om ni förstår vad jag menar. Det var fina rena smaker, men alldeles för lite riktig burgarupplevelse.
Allt som allt blir betyget 3,5 av 5 burgare. Bra, men inte hela vägen där. Och tyvärr verkligen inte så bra som hypen lovade. Burgaren själv är lite väl liten för de ca 90 spänn den kostade tycker jag dessutom.
IMG_0930 (1024x768)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!