fbpx

Restaurang Jävligt Gott i Almedalen – Allt om veckan!

 

Hej vänner!
Vart ska jag börja? Den gångna veckan har varit helt otroligt intensiv, cool, utmanande och helt igenom fantastisk. I fredags reste jag och mitt team ner till Visby för att möta upp de kockar som redan varit på plats i en vecka, förberedandes all mat, för att bygga upp Restaurang Jävligt Gott på en innergård i centrala Visby. Jag hade redan varit nere på Gotland ett dygn tidigare i veckan för att hjälpa min kökschef Anders Ramsay att sätta smakerna på rätterna, men det var nu det stora projektet som vi planerat i flera månader skulle starta.
[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last]

[/twocol_one_last]
[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]
[twocol_one]

Jag skulle sätta upp min första helt egna pop up restaurang, i fem dagar, under Sveriges största politiska event Almedalsveckan, och servera uteslutande vegansk mat till några av landets mäktigaste makthavare, företagare och engagerade personer.
Hur gick det då? Kortfattat: Det gick jävligt bra!
Utöver att vår mat nominerades som en av tre finalister under hela Almedalen till tävlingen Almedalens Klimatsmartaste Mat, att vi fick bjuda både ministrar,  finansborgarråd, filmstjärnor och filantroper på middag och blev en av Sveriges första One Planet Plate märkta restauranger så hade vi konstant jättekö över lunch och middag hela veckan!
Tillsammans med Tidningen Syre som vi delade innergården med, stod vi som värdar för och caterade både det stora Fredsminglet, Djurens Rätts stora Vegomingel och en helkväll för Antirasismen samt en fine dining middag för Svenskt Retursystems VIP gäster.
Ett enormt stort tack till alla som kom förbi och åt och diskuterade vegomat, vågade satsa på oss, lyfte fram oss och som tipsade sina vänner och kollegor om oss. Ni är helt igenom asgrymma <3
[/twocol_one] [twocol_one_last]

[/twocol_one_last]

#VegoiSkolan – Het fråga i Almedalen!
Väldigt värt att uppmärksamma är också det seminarium vi arrangerade och alla samtal, seminarium och paneler som vi också blev inbjudna till för att prata om vår hjärtefråga inför hösten – #VegoiSkolan! Vi arrangerade ett stort eget seminarium på måndagen med en sjukt tung panel och fullsatt publik. En film från det kommer inom kort upp på hemsidan här, och då ska jag berätta mer om detta och hur #VegoiSkolan kommer att fortsätta att växa framöver. Vi har fått enormt bra gensvar under Almedalen och det är tydligt att vi har fångat upp en fråga som ligger helt rätt i tiden. Tack också till COOP, Växtbaserat Sverige, Vegonorm, Tidningen Syre, Martin & Servera, Matlust och Södertälje Kommun som bjöd in oss att prata om den framtida hållbara skolmaten i era samtal och paneler.
Flera av samtalen finns filmade så ni kan se dem här i efterhand!

Jag blev också intervjuad i ett flertal medier under veckan!


Jag är så förbannat jävla stolt för allt vi åstadkommit under veckan!
Inte minst över mitt fantastiska team i köket och runt omkring som har hjälpt till att göra den här veckan möjlig.
Linda Fodor, min ständiga högerhand som har koordinerat, hållit i budgeten och löst alla lösa trådar som dykt upp, för att inte tala om hur hon outtröttligt stod i kassan alla fem dagar i sträck och ständigt mötte alla som kom med ett leende oavsett hur trött hon själv varit <3
Anders Ramsay, min fantastiska kökschef och projektledare för köket och allt som hade med det att göra. Som har slitit i veckor med att få maten på plats och svingod och som lyckats dra ihop det grymmaste teamet med kockar och serveringspersonal på plats. Du är fan kung!
Annette Ericsdotter som hållt i kontakten med våra uppdragsgivare på Syre och som styrt upp cateringuppdragen samt PR på plats i Almedalen. Hur bra som helst!
Och inte minst det helt igenom asgrymma teamet som vi hyrde in för att stå i köket och i servisen under själva veckan, under ledning av det äkta paret Emil och Julia som inte bara gjorde restaurangen jävligt god utan också fruktansvärt trevlig att hänga i. Tack så otroligt mkt! <3

Jag vill också rikta ett enormt stort tack till alla våra helawesome sponsorer utan vilka den här satsningen aldrig hade varit möjlig. VegMe som bistod med Pulled VegMe till chiligrytan, Seaweed burgare och vegansk bearnaise till vår biff och bea samt litervis med vegansk majonnäs till våra olika såser <3 Anamma Sverige som bistod med 300 kilo (!) formbar färs till våra hamburgare och grillspett (dvs, det är jag som har köpt all formbar färs om ni undrar) <3, Yi Pin Soja som bistod med sin naturella tofu till vår Jerk BBQ Tofu Tacos och till Bakpotatisen med Skärgårdsröra <3, Yammo som bidrog med Hummus och Baba Ganoush <3 , CastañoMarques de Riscal och Vilarnau som bistod med våra fantastiska veganska viner <3 , Hop Shed som bistod med gotländskt hantverksöl <3  samt Roomi, Pona och Moderna Delikatesser som bistod med jävligt goda alkoholfria drycker!
Vilken line up va? :OEtt stort tack ska också riktas till Tidningen Syre som vågade satsa på att ge oss plats på deras innergård och som inte backade när vi tog i från tårna och satsade stort <3 Ni och Lars har varit grymma hyresvärdar!
Nu väntar en sommar med lågintensivt planerande, bloggande, badande, springande och grillande. Det ser jag sjukt mkt fram emot! Fler inlägg med recepten på rätterna vi lagade och ett gäng filmer ifrån restaurangen kommer att dyka upp under sommaren, så oroa er inte om det var så att ni inte lyckades ta er förbi restaurangen. Ni kommer allt få smaka på jävligt god grillmat i sommar ni med! 😉
Kram på er!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Event, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!