Det här receptet behöver inte så mycket introduktion, namnet säger i stort sett allt om rätten. Jag hittade på den med inspiration ifrån den fantastiska risotton jag fick på Maritim i Simrishamn i somras, och även om mitt resultat blev ganska annorlunda så är jag nöjd. Inte minst så ska jag börja ångkoka mina grönsaker i betydligt mycket större utsträckning efter det här. De blev supergoda.
Risotton på Maritim var en riktig smakexplosion så det var ganska svårt att exakt försöka lista ut hur de hade fått till smakerna, men efter lite fundering så chansade jag på en grund av citron, selleri, ruccola och gul lök. Jag kan sluta mig till att det nog var rätt till en viss del, men jag fick absolut inte fram den där vackra gröna färgen som de hade på sin. Dels tror jag att jag skulle kunna ha haft betydligt mycket mer ruccola än det jag nu använde, men jag skulle gissa att det heller inte skulle skada att klämma i en näve mortlad basilika både för smak och färg.